Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bergamo, depăşită de numărul victimelor răpuse de Coronavirus. Armata scoate sicriele din regiune cu camioane militare - VIDEO
WhatsApp
Vehiculele armatei au adus aproximativ șaizeci de sicrie la crematorii din Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma, Piacenza și alte câteva orașe.

Criza Coronavirus face în continuare zeci de victime la Bergamo . Miercuri, conform datelor oficiale, au murit 93 de persoane dar, potrivit primarului din Bergamo, Giorgio Gori, numărul ar trebui evaluat ca fiind aproximativ, deoarece multe persoane mor cu simptome compatibile cu cele ale Covid-19, dar înainte ca testele să fie făcute pe ele.

 

sursa: bergamo.corriere.it

Crematoriul orașului - care funcționează 24 de ore din 24 - nu mai poate face față situației de urgență: așa că, în seara zilei de miercuri 18 martie, vehiculele armatei au adus zeci de sicrie - aproximativ șaizeci - conform rapoartelor de la Agenția Ansa - din cimitirul din Bergamo, în crematorii din alte regiuni care s-au pus la dispoziție pentru a le accepta.

Sicriele ridicate din cimitirul din Bergamo vor fi aduse în crematorii din Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma, Piacenza și alte câteva orașe care s-au arătat disponibile după ce primarul Gori a scris o scrisoare fiecăruia dintre omologii săi din alte localităţi. 

sursa: bergamo.corriere.it

După efectuarea cremării, cenușa va fi readusă la Bergamo.

"Crematoriul din Bergamo, care funcționează la capacitate maximă, 24 de ore pe zi, poate crema 25 de morți", spune municipalitatea. "Este clar că nu a putut face față numărului din ultimele zile." 

Nici măcar agențiile funerare nu au mai reușit să gestioneze serviciul: unele sunt închise pentru că angajații sunt bolnavi. Municipalitatea, prin compania sa "Bergamo Onoranze Funebri", a trebuit să compenseze cererile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel