Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un român s-a alăturat unui grup infracțional pentru că soția sa era bolnavă. Riscă închisoarea după prima „misiune” ratată. Avocata: ”A fost prost”
WhatsApp
Un român riscă doi ani de închisoare și o amendă în valoare de 2.000 de euro după ce a fost prins că a instalat echipamente prin care să fure datele de pe cardurile bancare unor bancomate instalate într-o benzinărie din Belgia. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un român în vârstă de 35 de ani riscă doi ani de închisoare și o amendă de 2.000 de euro după ce a fost prins instalând echipamente skimming pe bancomatele amplasate într-o benzinărie din Veurne, Belgia. 

Skimming-ul este procesul de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardului, folosind dispozitive electronice speciale. Practic, hoţii pot fura informaţiile de pe card şi, ulterior, le pot folosi pentru a retrage sume de bani de la bancomat sau pentru comenzi online.

Din informațiile oferite de procuratură, se pare că bărbatul a fost angajat de o grupare infracțională și acționa împreună cu „coleg”. Cei doi au fost prinși pe 1 august 2023, după ce un tehnician a observat că pe unele terminale de plată au fost instalate echipamente de skimming

O unghie albastră l-a dat de gol pe român

 

„Un tehnician a observat echipamentele instalate și a sunat imediat la poliție(..)  Din imaginile camerei de supraveghere, am putut observa cum cei doi suspecți au fost aduși la locație cu o camionetă înregistrată cu numere românești. Tot în imagini, se vede clar cum românul a amplasat echipamentele. Un semn distinctiv care ne-a ajutat să-l găsim atât de rapid, a fost o unghie de un albastru izbitor. Bărbatul a fost arestat în aceeași zi.”, a declarat procurorul. 

Odată prins, românul a negat totul și a născocit diverse povești care la un moment dat nu aveau absolut niciun sens. Ulterior, pe telefonul său mobil au fost găsite tot felul de instrucțiuni și videoclipuri despre cum se instalează acele echipamente. În cele din urmă, bărbatul a recunoscut că a fost angajat cu promisiunea că va primi 20% din tranzacțiile frauduloase. 

 

„Își dă seama cât de prost a fost și are multe regrete” 

 

Avocata românului nu a negat faptele. „A existat o investigație amănunțită care a arătat exact ce s-a întâmplat. Omul ăsta a fost, pur și simplu, un prost, pentru că s-a încurcat cu banda infracțională. Și pe deasupra, nici nu a reușit să instaleze acel echipament, motiv pentru care a primit toată explicația pe telefonul mobil.  

 

În momentul de față este arestat pentru această infracțiune și nu și-a văzut familia în tot acest timp. Își dă seama cât de prost a fost și are multe regrete.  A făcut-o pentru că a întâmpinat dificultăți financiare din cauza bolii soției sale, dar își dă seama mai bine decât oricine că prin infracțiuni nu poți să te scoți din probleme. Un verdict final va avea loc pe 5 martie.”, a declarat Nadia Lorenzetti, avocata românului. 

. .....................................

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel