Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia: Român acuzat că a furat cupru de zeci de mii de euro: „N-am furat! Îmi mâncam liniștit sandvișurile“
WhatsApp
Ilie N. riscă 8 luni de închisoare și ar putea fi obligat să returneze și suma de aproape 76.000 de euro unei fabrici din Herenatls, Belgia, de unde ar fi sustras mai multe sute de kilograme de cupru.

Românul în vârstă de 50 de ani a fost, astăzi, judecat pentru trei furturi de cupru. Procurorii au cerut opt luni de închisoare pentru el și plata daunelor comise, în timp ce avocatul care l-a apărat a încercat să dovedească faptul că bărbatul este nevinovat și că merită achitat. Decizia finală va fi dictată de  instanța din Mechelen pe 30 martie.

Potrivit hln.be, la începutul acestui an el ar fi fost prins în flagrant când comitea un furt într-un parc industrial din Herentals. După ce ar fi sustras mai multe cabluri și panouri din cupru, bărbatul a încercat să ascundă în tufișuri prada, când a fost surprins. Românul a negat atunci faptele și a reiterat asta și în instanță:  „Tocmai îmi mâncam liniștit sandvișurile”, a declarat Ilie.

Citește și: Belgia. Un român a vrut să cumpere un hotel, dar a făcut „schimbul“ vieții sale: 75.000 de euro falși pentru unii reali

După arestarea sa, poliția a găsit în apropierea parcului industrial și duba sa. Pe baza plăcii de înmatriculare, anchetatorii au putut să-l lege de alte două furturi din Mechelen. „Au avut loc în februarie și aprilie 2019”, a declarat procurorul Karel Berteloot. „A cumpărat mașina după furturile din Mechelen. Pentru a putea colecta fier vechi. Nu a comis furturi niciodată”, a spus avocatul românului, Pieter De Wit, citat de hln.be. 

„Bărbatul continuă să nege, dar aceste furturi au fost suficient dovedite. Acesta este un hoț de cupru itinerant profesional", a afirmat procurorul de caz, care a solicitat o pedeapsă de opt luni de închisoare, în timp ce apărarea cere achitarea clientului său. 

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, românul de 50 de ani riscă să achite și o despăgubire de peste 75.000 de euro. „A deteriorat și panourile solare în timpul furturilor”, a conchis avocatul uneia dintre părțile civile implicate în proces. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel