Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. SUTE de camioane româneşti folosite pentru o fraudă de 65 de milioane de euro
WhatsApp
Sute de camioane româneşti au fost folosite în Belgia pentru o fraudă în valoare de 65 de milioane de euro.

Procurorii belgieni au dispus confiscarea camioanelor, 346 la număr, aproape toate înmatriculate la noi în ţară şi conduse de şoferi români, relatează observator.tv, care citează portalul belgian dhnet.be. O mică parte dintre aceste camioane sunt înmatriculate în Slovacia.

Dosarul de fraudă deschis în 2015 de procuratura belgiană are în vedere una dintre cele mai mari firme de transport din ţară. Folosind camioane româneşti şi şoferi români, aceasta a relizat active ilegale de 55 de milioane de euro şi o fraudă de 65 de milioane de euro, au anunţat marţi procurorii, relatează aceeași sursă.

Aceştia caută acum 346 de camioane, majoritatea înmatriculate în România. Cu ajutorul lor, firma a realizat o imensă fraudă socială. Plătea şoferii la nivelul de salarizare din România sau Slovacia, dar realiza transporturi doar în Belgia, la preţurile de acolo.

Daunele sunt estimate la aproape 65 de milioane de euro, cu 45 de milioane de euro salariilor neplătite pentru lucrători și 20 de milioane de euro pentru contribuțiile sociale evitate. Cazul raportează 947 victime ale traficului de ființe umane.

Ca parte a investigației, un ofițer de poliție a fost infiltrat în companie. Angajat în Slovacia de o companie filială a Jost, i s-a oferit un salariu de la 550 la 650 de euro pe lună, pentru a lucra în Belgia, potrivit observator.tv.

Potrivit procuraturii, șoferii au avut un ritm de lucru de 18 ore pe zi și au rămas în camioanele lor timp de până la 8 săptămâni consecutive. Agentul sub acoperire a făcut 6 dușuri în patru săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel