Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Nouă variantă de coronavirus, descoperită la Liege
WhatsApp
4% din bolnavii de Covid-19 din Belgia sunt infectați cu o nouă tulpină. Noua variantă de coronavirus a fost descoperită la Liege. Tulpina a apărut în luna ianuarie și pare a proveni din Africa, anunță Aleph News.
ambulanta_belgia

O nouă mutație a coronavirusului a fost detectată în Belgia de către cercetătorii de la Universitatea din Liège (ULiège) și reprezintă, în prezent, aproximativ 4% din infecțiile din țară, scrie Brussels Times.

Tulpina B.1.214 sau „Spike Insertion” a fost descoperită pentru prima dată în ianuarie anul acesta, iar răspândirea acesteia este monitorizată îndeaproape de cercetătorii de la ULiège și KU Leuven, potrivit rapoartelor din Le Soir.

„Pentru moment, aproximativ 100 de pacienți cu această variantă au fost identificați și este nevoie de mult mai multe date pentru a cunoaște efectele acestei noi tulpini. Dar putem vedea că aceasta crește treptat în Belgia, în special la Bruxelles, Brabantul flamand și Hainaut”, a declarat Vincent Bours, profesor de genetică umană și șef al laboratorului de analiză și secvențiere Sars-Cov-2 la ULiège.

El a adăugat că această variantă a atras atenția oamenilor de știință, deoarece avea o „mutație care nu a fost aproape niciodată observată înainte”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel