Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Încercare de evadare ca în FILME, cu elicopterul
WhatsApp
O companie belgiană de închirieri de elicoptere şi o femeie pilot, victimele deturnării unui elicopter vinerea trecută în Belgia, au decis să se constituie părţi civile în cadrul anchetei judiciare în desfăşurare, relatează marţi cotidianul La Derniere Heure.

Potrivit procurorilor belgieni, cei trei suspecţi s-au întâlnit vineri la ora locală 14:30 (12:30 GMT) pentru a participa la un zbor cu elicopterul deasupra Bruxellesului, cu plecare de pe aerodromul Deurne, în provincia Anvers.

În timp ce elicopterul se afla deasupra Palatul de Justiţie din Bruxelles, pasagerii au forţat-o pe femeia care pilota aparatul de zbor să îl îndrepte către penitenciarul Berkendael din comuna bruxelleză Forest, unde se află în detenţie soţia principalului suspect, M.G.

După ce a survolat o perioadă închisoarea, elicopterul nu a putut ateriza şi a zburat ulterior spre Hélécine, în provincia Brabantul valon.

Elicopterul a aterizat apoi într-o parcare de la est de Bruxelles, iar suspecţii au fugit, fiind ulterior arestaţi. Elicopterul s-a îndreptat spre aerodromul din Melsbroek sub protecţia aeriană asigurată de poliţia federală. Niciun deţinut nu a evadat din cele două închisori.

Cei trei suspecţi, plasaţi duminică în arest preventiv, sunt M.G., în vârstă de 24 ani, originar din Tongres, un tânăr de 18 ani din Bilzen şi un altul de 22 de ani din Lanaken. Ei sunt acuzaţi de violenţă cu utilizarea unei arme, participare la o organizaţie infracţională, sechestrare şi tentativă de evadare şi vor compărea vineri în faţa unui tribunal din Anvers care se va pronunţa asupra prelungirii sau nu a arestului preventiv.

Un al patrulea individ, tatăl adoptiv al lui M.G., în vârstă de 50 de ani, a fost de asemenea arestat, dar ulterior a fost pus în libertate condiţionată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel