Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Beirut. Bilanțul deceselor în urma exploziei a ajuns la 154. Supraviețuitorii, căutaţi în continuare printre ruine
WhatsApp
Bilanțul deceselor provocate de explozia din Beirut a urcat la 154, a declarat ministrul libanez al Sănătății, Hamad Hasan.Potrivit ministrului, o cincime din cei 5.000 de oameni răniți în deflagrația de marți a avut nevoie de spitalizare, iar 120 de pacienți se află în stare critică, în prezent.  

În tot acest timp, zeci de persoane sunt, în continuare, date dispărute, iar aproximativ 250.000 de oameni au rămas fără locuințe.

Reuters scrie că s-au intensificat peste noapte operațiunile de căutarea a celor dispăruți în urma exploziei din Beirut și că s-a mers până acolo încât salvatorii au cernut molozul într-o încercare frenetică de a găsi supraviețuitori. Locuitorii din Beirut, mai arată Reuters, încearcă acum să-și reconstruiască viața zdrobită de suflul celei mai mari explozii din istoria capitalei libaneze.

Forțele de securitate sunt și ele mobilizate, și asta pentru că oamenii au devenit furioși, reproșând guvernului și elitei politice situația precară în care se află țara, precum și modul în care aceasta a condus națiunea care se confrunta acum cu o prăbușire economică fără precedent. Pe de altă parte, explozia a distrus singurul siloz de cereale portuar din Liban, ceea ce va crea probleme, în condițiile în care această țară cu 6 milioane de locuitori importă aproape toate grânele necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel