Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bebeluș de 5 luni, MORT de TBC. Părinții s-au speriat de COVID și nu l-au dus la spital
WhatsApp
Un bebeluș de 5 luni a murit la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, din cauza tuberculozei, pentru că a ajuns târziu la spital, părinții fiind speriați de COVID-19, a anunțat Beatrice Mahler, managerul Institutului. 

Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză. Părinții l-au dus prea târziu la spital.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat, vineri, la Antena 3, că pacienții trebuie să înțeleagă că a fi bolnav nu este o vină.

„Mi-aș dori foarte mult să precizez importanța asistenței pacientului cronic pentru că, dacă vorbim de tuberculoză la copil vorbim, de fapt de tuberculoza adultului (...). Nu este o vină să fii bolnav. Oricine poate fi bolnav și nu este o vină, dar este extrem de important să creăm locuri pentru pacientul cronic, să îndemnăm pacientul cronic să vină la diagnostic, pentru că un diagnostic tardiv, mai ales dacă vorbim de tuberculoză, înseamnă risc de boală pentru cei din jurul nostru, pentru că și tuberculoza este o boală infecțioasă. Un diagnostic tardiv în tuberculoză aduce riscul de evoluție extrem de gravă. A acestei boli”, a spus Beatrice Mahler, după ce bebelușul a murit la Institutul „Marius Nasta”, pentru că a ajuns prea târziu la medic.

Managerul de la „Marius Nasta” îndeamnă fiecare persoană care are o boală cronică să ajungă la spital la timpul potrivit.

Bebeluș mort de TBC. Mahler: "Diagnosticul se pune extrem de dificil"

 

Întrebată dacă bebelușul ar fi avut șanse de viață dacă ajungea la medic mai devreme, Beatrice Mahler a spus că „lucrurile sunt extrem de complicate”, deoarece un diagnostic de tuberculoză la copil se pune extrem de dificil.

"Este extrem de important atunci când vorbim de tuberculoză să avem un diagnostic și o anchetă epidemiologică similară cu ceea ce facem noi în infecția SARS-CoV-2. Este foarte important să reținem că adultul bolnav de tuberculoză poate să transmită boala celor din jur și cei mai fragili într-un contact cu un adult bolnav sunt copiii pentru că ei au o imunitate extrem de puțin dezvoltată pentru a lupta cu acest inamic care este extrem de agresiv în evoluție dacă vorbim de copii”, mai spune Mahler.

Aceasta afirmă că de foarte multe ori, simptomatologia adultului bolnav de tuberculoză se confundă cu simptomatologia COVID.

„Poate să fie febră, poate fi stare generală alterată, dar de regulă tuberculoza poate fi dusă, în limbaj popular, pe picioare. Pacientul are o stare de oboseală, de astenie, de tuse. O răgușeală poate fi un simptom care inducă faptul că tuberculoza la plămân s-a extins în zona gâtului și atunci, prezența pacientului, într-un dispensar, într-un cabinet, trebuie să fie obligatorie și rapidă pentru că riscul de a-i îmbolnăvi pe cei dragi atunci când suntem bolnavi de tuberculoză este mare”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
RadioDCNews.ro
26 ian 2023, 12:11
Astrosens.ro
23 ian 2023, 15:55
Spectacola.ro
27 ian 2023, 22:56
DefenseRomania.ro
21 ian 2023, 21:04
DCBusiness.ro
27 ian 2023, 23:13
DCNews.ro
27 ian 2023, 22:34
Spectacola.ro
27 ian 2023, 22:56
Astrosens.ro
23 ian 2023, 15:55
DCMedical.ro
27 ian 2023, 15:09
RadioDCNews.ro
26 ian 2023, 12:11
DCBusiness.ro
27 ian 2023, 23:13
DCMedical.ro
27 ian 2023, 15:09
DefenseRomania.ro
21 ian 2023, 21:04
DCNews.ro
27 ian 2023, 22:34