Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Badantă româncă din Italia condamnată la închisoare pentru abuz. Despăgubiri de 7.000 de euro
WhatsApp
O badantă de naționalitate română, angajată pentru a îngriji o femeie cu dizabilități în Italia, a fost recent condamnată la o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare pentru tratamentul inuman aplicat persoanei asistate. 
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Decizia a fost luată de judecătorul Domenico Rocco Vatrano de la Tribunalul din Pisa, care a impus și plata unei despăgubiri în valoare de 7.000 de euro pentru prejudiciul moral suferit de victimă.

Conform relatărilor din ziarul La Nazione, suspiciunile asupra comportamentului abuziv al badantei au fost semnalate de fratele femeii asistate, desemnat în calitate de administrator de susținere pentru sora sa. Acesta a observat comportamente neadecvate și a luat imediat măsuri, alertând autoritățile competente.

Pentru a confirma aceste acuzații și a aduce dovezi concludente în fața instanței, poliția a instalat camere video ascunse în locuința unde se desfășura îngrijirea, în localitatea Volterrano din provincia Pisa, Italia. Înregistrările ulterioare au confirmat suspiciunile fratelui, evidențiind tratamentul abuziv aplicat femeii cu dizabilități.

 

Victima avea semne pe corp de la badantă

 

Victima, din cauza condiției sale de sănătate, nu era în măsură să se apere sau să reacționeze la abuzuri, iar consecințele violențelor au fost vizibile pe corpul său, conform investigațiilor efectuate.

Fratele femeii asistate a acționat în proces ca parte civilă, fiind reprezentat de un avocat, care a susținut drepturile victimei în instanță.

Astfel, decizia instanței a reprezentat o formă de justiție pentru victima abuzurilor și a transmis un semnal puternic că astfel de comportamente inumane nu vor fi tolerate în societatea italiană. Este important să se sublinieze că îngrijirea persoanelor vulnerabile trebuie să se desfășoare într-un cadru de respect, empatie și profesionalism, iar cei care încalcă aceste principii trebuie să fie trași la răspundere conform legii.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel