Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Azilul ororilor, la Napoli: Bătrâni maltratați și umiliți de îngrijitori; trei dintre cei șapte angajați încasau ilegal Venituri de cetățenie
WhatsApp
Bătrâni, chiar și centenari, maltratați și umiliți într-un azil din Napoli. Autoritățile italiene au stabilit măsuri coercitive pentru 7 îngrijitori ai unui azil de bătrâni din Napoli. Mai mult, trei dintre ei ar fi primit și venituri de cetățenie fără a avea dreptul.
Italia. Un român a încercat să își pună capăt zilelor, însă era să provoace un incendiu în tot blocul

În loc să fie răsfățați și îngrijiți, oaspeții acestei instituții rezidențiale private ar fi fost victimele unor acte repetate și zilnice de umilință, amenințări, violențe fizice și psihologice grave, precum și multiple episoade de neglijență intenționată față de nevoile elementare de îngrijire ale pacienților.

Instituția, o casă de odihnă pentru vârstnici, situată pe Corso Vittorio Emanuele, în zona Chiaia, a ajuns în vizorul anchetei Parchetului din Napoli. În această dimineață, carabinierii companiei de centru din Napoli au demarat de urgență percheziții și investigații privind starea locurilor și a persoanelor din unitatea pentru vârstnici. De asemenea, la fața locului au fost prezenți și personalul de la Asl Napoli 1 Centro și carabinierii de la secția de ajutorare a comandamentului provincial din Napoli.

Printre victime se numără și o femeie în vârstă de 100 de ani

 

O femeie în vârstă de 100 de ani se afla, de asemenea, printre victime. În această dimineață, carabinierii Companiei Napoli Centru au executat o măsură preventivă personală emisă de Parchetul Tribunalului din Napoli, la cererea Parchetului din Napoli - secția de anchetă IV, însărcinată cu "Violența de gen și protecția segmentelor mai slabe ale populației", împotriva a 7 persoane. Doi suspecți au fost duși la închisoarea Poggioreale, unul la închisoarea Pozzuoli, în timp ce ceilalți patru au fost plasați în arest la domiciliu.

Suspecții, operatori socio-medicali ai unui centru rezidențial privat pentru bătrâni situat în cartierul Chiaia, sunt suspectați în mod grav, în complicitate, de rele tratamente, continuate și agravate, în detrimentul persoanelor încredințate în grija și supravegherea lor. Investigațiile efectuate de carabinierii de la postul de carabinieri din Napoli Chiaia ar fi scos la iveală acte repetate și zilnice de umilință, amenințări, violențe fizice și psihologice grave, precum și multiple episoade de neglijență intenționată față de nevoile fundamentale de îngrijire a pacienților, cu vârste cuprinse între 80 și 100 de ani, relatează FanPage.

Îngrijitorii încasau ilegal și Venituri de cetățenie

 

Comportamentul, documentat prin interceptări audio și video, ar fi fost comis împotriva unor persoane în vârstă, cu vârste cuprinse între 80 și 100 de ani. De asemenea, trei dintre suspecții de astăzi ar fi obținut în mod necuvenit venituri de cetățenie (1 direct, 2 indirect).

Măsura executată este o măsură preventivă, dispusă în cursul cercetărilor preliminare, împotriva căreia se poate face recurs, iar beneficiarii acesteia sunt persoane cercetate și, prin urmare, prezumate nevinovate până la o sentință definitivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel