Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aviaţia rusă a bombardat un spital din regiunea ucraineană Sumi: Rusia a distrus peste 100 de instituţii medicale în Ucraina
WhatsApp
Un atac aerian rusesc a lovit un spital din regiunea nord-estică ucraineană Sumi, vineri dimineaă, distrugând clădirea şi provocând victime, a declarat guvernatorul regiunii. 

Avioane ruseşti au atacat, vineri, un spital din regiunea ucraineană Sumi, autorităţile raportând distrugeri şi victime în urma bombardamentelor - transmite RBC, titrează Rador.

Guvernatorul regiunii, Dmitro Jiviţki, a precizat că avioanele ruseşti au bombardat teritoriul ucrainean lansând atacurile din spaţiul aerian al Rusiei.

"Ruşii continuă să bombardeze cu cinism infrastructura civilă a regiunii Sumi. Astăzi (vineri, n.r.), după ora 09:00, aeronavele inamice ruseşti au bombardat un spital, fără să treacă graniţa cu Ucraina. Clădirea a fost distrusă, există victime în rândul civililor" - a scris oficialul pe Telegram.

De asemenea, guvernatorul a publicat imagini cu fragmente din rachetele care au lovit spitalul

 

Armata rusă a distrus peste 100 de instituţii medicale în Ucraina, în cele peste şase luni de război

 

Ministerul Sănătăţii de la Kiev a transmis, vineri, că, de la începutul războiului, invadatorii ruşi au avariat 826 de unităţi medicale ucrainene, în timp ce alte 127 au fost complet distruse.

Autorităţile ucrainene au restaurat deja 62 dintre aceste obiective deteriorate în urma atacurilor ruseşti.

Viceministrul ucrainean al sănătăţii, Bohdan Boruhovski, a subliniat că este importantă refacerea fiecărei instituţii medicale bombardate de invadatori.

"Prin urmare, împreună cu partenerii noştri, ne consolidăm eforturile, pentru a reface în primul rând spitalele care au suferit deteriorări minore şi pot fi reconstruite cât mai curând posibil" - a explicat medicul.

Potrivit acestuia, între timp, Ministerul Sănătăţii de la Kiev implementează mai multe proiecte în regiunile Kiev şi Sumi, unde instituţii medicale sunt construite, practic, de la zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel