Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AVERTISMENT FMI: Marea Britanie PIERDE 4 ani de creştere economică, în cazul unui Brexit fără acord
WhatsApp
Avertisment de la FMI: Marea Britanie ar putea plăti scump ieșirea din UE fără un acord, aproximativ  6% din Produsul său Intern Brut.

Ieşirea din Uniunea Europeană fără un acord de retragere ar costa Marea Britanie aproximativ 6% din Produsul său Intern Brut, adică aproape patru ani de creştere economică, a avertizat miercuri Fondul Monetar Internaţional, informează Reuters. 

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmează să părăsească Uniunea Europeană la finalul lui martie 2019. Însă discuţiile cu privire la un acord de retragere s-au blocat din cauza aranjamentelor pentru o 'frontieră dură' între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, astfel încât Irlanda de Nord să rămână în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană. 

FMI, care a lansat un avertisment cu privire la costul Brexitului şi înaintea referendumului din luna iunie 2016, a subliniat că ajungerea la un acord comercial cu UE ar permite reducerea la jumătate a pagubelor economice provocate de barierele comerciale şi de diminuarea investiţiilor străine şi imigraţiei. 

"Directorii au atras atenţia asupra importanţei ajungerii, la timp, la un acord cu UE, însoţit de o perioadă de implementare pentru a evita o ieşire bruscă în luna martie 2019 precum şi pentru a lăsa timp firmelor şi muncitorilor să se ajusteze la noua relaţie", a informat FMI. 

În urmă cu două luni, directorul general al FMI, Christine Lagarde a declarat că se aşteaptă ca economia Marii Britanii, a cincea mare economie a lumii, să se contracte dacă ţara va ieşi din UE fără un acord. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel