Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autorul atacului cu cuţit în Germania, în urma căruia doi tineri au murit, identificat: Palestinianul fuse eliberat recent din închisoare
WhatsApp
Autorul atacului cu cuţit în Germania, în urma căruia doi tineri au murit a fost identificat. El a ucis doi tineri și a rănit alte şapte persoane într-un tren regional în nordul Germaniei. Este vorba despre un palestinian în vârstă de 33 de ani, sosit în Germania ca refugiat în 2014. 

Bărbatul fusese eliberat recent din închisoare în urma unui atac similar, relatează joi publicaţiile Der Spiegel şi Bild, citate de agenţia EFE, titrează Agerpres. 

O fată în vârstă de 16 ani şi un tânăr de 19 ani au fost ucişi în atacul comis într-un tren care circula între oraşele Kiel şi Hamburg, alte şapte persoane fiind rănite, unele în stare gravă.

Atacatorul, prezentat ca Ibrahim A., a fost imobilizat de martori şi ulterior arestat de poliţie. El a sosit în Germania în 2014 şi a beneficiat în anii următori de ajutorul pentru solicitanţii de azil. A mai fost arestat şi în ianuarie anul trecut după ce a rănit grav tot într-un atac cu cuţit o persoană care stătea la coadă la o cantină destinată persoanelor fără adăpost şi are de asemenea alte antecedente penale, printre care agresiune fizică, furt şi hărţuire sexuală.

Autorul atacului cu cuţit în Germania, în urma căruia doi tineri au murit, identificat: Palestinianul fuse eliberat recent din închisoare 

 

Dar 'nu există niciun indiciu de context terorist', a declarat joi pentru AFP purtătorul de cuvânt al Parchetului din oraşul german Itzehoe. 'Celelalte elemente ale contextului şi desfăşurarea faptelor fac obiectul unei anchete', a adăugat acesta.

Atacatorul, despre care poliţia germană afirmă că suferă de tulburări psihice, va fi prezentat joi după-amiază unui judecător. 

„În tren, un bărbat de 20-30 de ani a înjunghiat alți pasageri cu un obiect ascuțit. Domeniul de aplicare se extinde nu numai la tren, ci și la peron. În prezent suntem în proces de a obține o imagine de ansamblu. Avem doi morți, trei răniți grav și patru răniți ușor”, a declarat un polițist pentru presa din Germania.

„În jurul orei 14:55, au fost primite o serie de apeluri de urgență de la pasageri. Nu știm încă câți pasageri erau în tren, acum sunt îngrijiți. Trebuie să obținem o imagine de ansamblu. Nu au fost încă stabilite identitățile răniților și morților și nici a făptuitorului. Făptuitorul este și el rănit și se află în drum spre spitalul din Neumünster, după care va fi audiat. Poliția interoghează martorii aici pe teren pe scară largă”, au mai precizat oamenii legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel