Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile imploră un milion de locuitori din Australia să-și spele mașinile gratuit, pentru a scăpa de excesul de apă
WhatsApp
Mai mult de un milion de australieni au fost sfătuiți să își "spele gratuit mașinile și aleile", deoarece nivelul apei din baraje a fost redus înainte de un potop așteptat în acest sezon de furtuni.
Autoritățile imploră un milion de locuințe din Australia să-și spele mașinile gratuit, pentru a scăpa de excesul de apă în caz de inundații / Foto: Unsplash

Porțile barajului Wivenhoe din Queensland vor fi deschise pentru a elibera 116.000 de megalitri de apă într-un "mod sigur și controlat" pentru a reduce nivelul barajului de la 90 la 80%. 

Wivenhoe aproape că s-a revărsat în timpul inundațiilor pe care Sunshine State le-a încasat în luna februarie a acestui an - apa ajungând la doar 39 cm sub partea superioară a peretelui barajului. 

 

Spală-ți mașina, aleea chiar și casa!

 

'Este timpul ca familiile din sud-estul Queensland să își spele mașinile, aleile și poate chiar casele, deoarece reducem în siguranță nivelul barajului înaintea sezonului furtunilor', a scris joi pe Twitter premierul Anastacia Palaszczuk.

Ea a precizat că nivelul barajului va fi redus la 80% pe parcursul a două săptămâni, începând cu 15 octombrie.

'Aceasta este o încercare timpurie de a ne pregăti pentru sezonul furtunilor, pe baza sfaturilor Biroului de Meteorologie și ale experților', a spus ea.

 

Facturi mici la apă în Australia

 

Cei 1,38 milioane de locuitori conectați la rețeaua de apă din sud-estul Queensland vor primi, de asemenea, o reducere de 55 de dolari la factura de apă, echivalentul a două săptămâni de apă gratuită.

'Aceasta permite utilizarea a 13.200 de litri de apă gratuită pentru fiecare dintre aceste case și familii', a spus ea.

'Asta înseamnă aproximativ dublul consumului normal al unei gospodării pe parcursul a două săptămâni', conform Daily Mail.

Locuitorii din Brisbane, Logan, Noosa, Redlands, The Sunshine Coast, The Gold Coast, Ipswich, Lockyer Valley, Somerset, Moreton Bay și Scenic Rim sunt conectați la rețea. 

 

Meteorologii anunță sezonul furtunilor

 

Reducerile se vor aplica la facturile de apă ale locuitorilor din Queensland până în decembrie și vor fi implementate complet înainte de luna martie, a declarat dna Palaszczuk.

Biroul de Meteorologie a declarat al treilea eveniment consecutiv La Nina în această vară, care se așteaptă să crească numărul de ploi de-a lungul coastei de est. 

Regiunea tocmai își revine după una dintre cele mai ploioase veri înregistrate vreodată, în care nivelurile anuale de precipitații pentru Sydney și Brisbane au fost atinse în doar câteva săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel