Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Un spărgător român de mașini care folosea un clește special a terorizat un cartier întreg din Viena
Un român a fost arestat la Viena, fiind acuzat ca a spart mai multe mașini în cartierul Simmering. 

Un român în vârstă de 47 de ani a terorizat șoferii din cartierul vienez Simmering, după ce o serie de furturi din mașini. Acesta a fost prins însă de un echipaj de poliție duminică, în jurul orei 17.30.

Potrivit presei locale, un martor a observat un bărbat care părea să forțeze ușa mașinii sale, dar și la altele din parcare. El a alertat poliția și a comunicat serviciilor de urgență locul exact al spărgătorului. Agenții sosiți la fața locului au reușit să-l prindă pe român și să-l aresteze. 

Ofițerii au confiscat un clește special pe care bărbatul îl avea asupra sa și au efectuat și un test de alcool. Probabil pentru a-și face curaj, românul băuse, având o alcoolemie măsurată de 1,4 la mie. 

Români din Austria, condamnați la ani grei de închisoare

 

G Ad:

Arestarea românului din Viena vine la puțin timp după ce trei români au fost condamnați pentru 21 de spargeri în Carintia și Stiria.

Trei români au fost condamnați recent la Tribunalul Regional Klagenfurt pentru 21 de spargeri în Carintia și Stiria. Toți trei, în vârstă de 30 de ani, au o listă lungă de dosare penale. În fața senatului judecătorilor laici, prezidat de judecătorul Gernot Kugi, toți trei au mărturisit că le-a părut teribil de rău pentru toate furturile comise. Primul inculpat a primit trei ani, al doilea inculpat a scăpat cu doi ani, iar al treilea a primit un an de închisoare. 

În luna februarie, primul și al doilea inculpat și-au început turul de spargeri, au lovit în total de 20 de ori în Carintia, dar și în Stiria. În aprilie, a venit rândul pieței Adeg din Strasbourg, de data aceasta cei doi fiind conduși de fratele primului inculpat. A așteptat în parcare, ceilalți doi au mers la supermarket. Cu toate acestea, au declanșat sistemul de alarmă. Poliția a început o vânătoare de oameni, iar cei trei au fost prinși și luați în arest.

Nu mai aveau bani pentru a plăti chiria

 

Nu mai aveau bani pentru a plăti chiria, a spus primul inculpat, care a petrecut ultimii cinci ani în închisoare în Germania. Al doilea inculpat a subliniat că are un frate cu handicap și că, prin urmare, are nevoie de bani. Judecătorul Kugi a vrut să știe cum au ajuns în Carintia. Li s-a promis muncă, dar nu au reușit.

Al doilea inculpat, care, ca și ceilalți doi, a fost reținut de cinci luni, a afirmat că nu va face niciodată așa ceva în viața sa. „Vreau să mă întorc la fratele meu din România”.

[citeste si]

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
18 oct 2021, 16:31
DCMedical.ro
18 oct 2021, 16:04
DCBusiness.ro
18 oct 2021, 13:33
DefenseRomania.ro
18 oct 2021, 15:09
DCBusiness.ro
18 oct 2021, 13:33
DefenseRomania.ro
18 oct 2021, 15:09
DCNews.ro
18 oct 2021, 16:31
DCMedical.ro
18 oct 2021, 16:04
Spectacola.ro
18 oct 2021, 16:29
Spectacola.ro
18 oct 2021, 16:29