Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Un român a turnat acid în ochiul unei femei, apoi i-a tăiat degetul mare, pentru a încasa banii din asigurare
WhatsApp
Un român, în vârstă de 41 de ani, care a picurat acid clorhidric în ochiul stâng al unei bulgăroaice, de 57 de ani, iar trei săptămâni mai târziu i-a tăiat și degetul mare de la mâna stângă, a fost condamnat, marți, de Tribunalul Provincial din Viena la patru ani de închisoare.
Austria. Un român a turnat acid în ochiul unei femei, apoi i-a tăiat degetul mare, pentru a încasa banii din asigurare

Românul ar fi recurs la aceste gesturi inumane doar pentru a frauda compania de asigurări. Românul a acceptat verdictul de vinovăție pentru trafic de persoane, vătămare corporală gravă intenționată și numeroase alte infracțiuni.

După ce s-a consultat cu reprezentantul său legal, Tina Mende (de la cabinetul de avocatură Mathias Burger), românul a cerut timp de gândire. Procurorul Philipp Coufal, care ceruse o "pedeapsă cât mai aspră" în discursul său de încheiere nu a făcut deocamdată nicio declarație. "Nu am auzit niciodată ca cineva să provoace astfel de răni din lăcomie pentru bani", a spus procurorul Philipp Coufal. Sentința nu este deocamdată, obligatorie din punct de vedere juridic, scrie Salzburger Nachrichten.

Victima, o femeie de origine bulgară, venise la Viena în primăvara anului 2017 pentru a câștiga un trai mai bun. În schimb, a căzut în ghearele presupusului traficant de persoane, care a pus-o să lucreze pentru el. Apoi a încheiat mai multe polițe de asigurare împotriva accidentelor de muncă fără știrea femeii, care nu vorbește limba germană, nu știe nici să scrie, nici să citească.

După ce a folosit-o o perioadă de timp pentru diverse activități, în mare parte scheme frauduloase, cu care a câștigat bani, potrivit acuzării, în iunie 2018, românul ar fi obligat-o pe femeie să se întindă pe podea în baie pentru a-i arde ochiul stâng. Ulterior, a dus-o la spital și a susținut că i-a intrat detergent în ochi în timp ce făcea curățenie.

Austria. Un român a turnat acid în ochiul unei femei, apoi i-a tăiat degetul mare, pentru a încasa banii din asigurare 

 

Potrivit sentinței, în prima instanță, inculpatul avea dreptul de a semna în numele femeii și a încasat indemnizația de asigurare pentru presupusul accident de muncă - aproximativ 30.000 de euro. Dar nu a fost suficient. Trei săptămâni mai târziu, românul, de 41 de ani, ar fi plecat, împreună cu bulgăroaica, în Ungaria, unde, împreună cu un complice încă necunoscut de justiție, ar fi legat-o pe victimă de o ușă și i-ar fi tăiat degetul mare de la mâna stângă. Apoi a declarat că femeia a suferit un accident de muncă, pentru care a încasat 25.000 de euro de la trei companii de asigurări.

Acuzatul român a recunoscut în fața juriului că a comis o fraudă. Acesta a negat însă principalele acuzații. Românul a spus că o ajutase pe femeia de 57 de ani "să câștige bani". La început, a pus-o să împartă pliante. Cu toate că "este neîndemânatică atunci când se deplasează", românul a folosit-o apoi la curățenie.

De asemenea, inculpatul român a mai spus că nu a fost niciodată în Ungaria cu femeia. Aceasta a mers acolo cu partenerul ei și și-a tăiat degetul mare în timp ce lucra în grădină. De asemenea, inculpatul a negat și alte fapte care au fost incluse în rechizitoriul acuzării: cum ar fi un pumn în față, un dinte smuls, amenințări cu moartea, atunci când femeia nu răspundea.

În cele din urmă, bărbatul de 41 de ani a pierdut în instanță. "Nu vei găsi pe nimeni care să te creadă. Și nici noi nu am făcut-o", i-a spus judecătorul Ulrich Nachtlberger.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel