Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Român care a jefuit o farmacie, prins în câteva minute. Hoțul își umpluse geanta cu parfumuri de circa 3.000 de euro
WhatsApp
Un hoț român a fost reținut, ieri, de polițiștii din Klagenfurt, imediat după ce a comis jaful. După o scurtă urmărire, românul a fost prins de oamenii legii.
Austria. Un român, care a jefuit o farmacie, prins în câteva minute. Hoțul își umpluse geanta cu parfumuri de circa 3.000 de lei. Sursa foto: freepik.com

Totul s-a petrecut joi, 25 mai, atunci când un cetățean român, în vârstă de 38 de ani, a sustras 35 de parfumuri scumpe dintr-o farmacie din cartierul Klagenfurt, pe care le-a băgat într-o geantă, pe care o adusese cu el. La ieșirea din magazin s-a declanșat dispozitivul antifurt, astfel încât vânzătoarea l-a observat pe bărbatul care fugea din magazin.

Femeia a pornit pe urmele bărbatul și s-a întâlnit cu patrula de poliție, aflată în apropiere. După ce vânzătoarea le-a dat detalii despre furt și hot, polițiștii au pornit pe urmele fugarului, pe care le-au ajuns rapid din urmă, scrie presa din Austria.

Când i-a văzut pe ofițeri, bărbatul a aruncat punga cu parfumurile pe care le furase și a încercat să fugă. La scurt timp, el a fost prins de polițiști și arestat.

Valoarea parfumurilor furate este de circa 2.700 de euro. Toate bunurile furate au fost returnate vânzătoarei. În cadrul anchetelor ulterioare împotriva românului în vârstă de 38 de ani, au fost dovedite încă șase furturi de parfumuri, comise  între 17 și 23 mai a acestui an în Carintia, Tirol și Salzburg.

Prejudiciul total din fapte se ridică în prezent la peste 17.000 de euro. Românul de 38 de ani a fost dus la închisoarea din Klagenfurt, urmând să fie efectuate cercetări suplimentare.

 

Vezi și. Parfumuri în valoare de 16.000 de euro furate din Austria și trimise prin poștă în România: Doi români, „mirosiți“ și arestați

 

Doi români, de 37 și 38 de ani, au pornit la drum cu o mașină închiriată, dar polițiștii din Austria le-au zădărnicit planurile. Acum au fost arestați în baza unui mandat european de arestare. Scenele infracțiunilor se întindeau pe teritoriul mai multor state federale.

Cei doi cetățeni români, de 37 și 38 de ani, au închiriat o mașină în Viena special pentru excursiile de furt. În total, au comis furturi în 17 magazine din Stiria, Burgenland, Austria Superioară, Salzburg și Carintia și au furat peste 150 de parfumuri de mare valoare, în valoare totală de peste 16.000 de euro.

Ancheta a început după ce o patrulă de poliție din districtul Deutschlandsberg i-a oprit pe cei doi bărbați cu o cantitate mică de parfumuri furate la 17 noiembrie 2022. La început, aceștia au fost dați în libertate, dar după investigații extinse efectuate de către ofițerii inspectoratelor de poliție din Deutschlandsberg (Styria), Eugendorf (S) și Völkermarkt (K) sub coordonarea Biroului Provincial de Poliție Criminală din Stiria, în următoarele săptămâni au putut fi identificate alte locuri de comitere a infracțiunilor în mai multe provincii. Ca urmare, a fost obținut un mandat european de arestare pe numele tinerilor de 37 și 38 de ani.

Bărbații au îndepărtat dispozitivele antifurt și au trimis o parte din bunurile furate în România prin poștă la scurt timp după comiterea infracțiunilor. În total, s-a putut dovedi că aproximativ 40 de kilograme de parfum au fost trimise în România. Două rude ale suspecților din România au fost identificate ca fiind destinatarii și au fost raportate la poliție.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel