Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria susține că numărul migranţior ilegali a scăzut cu 70% de la mijlocul lui decembrie
WhatsApp
Ministerul de Interne al Austriei a consemnat o scădere cu 70% a numărului de migranţi intraţi ilegal pe teritoriul său între mijlocul lunii decembrie şi primele zile din ianuarie, transmite duminică agenţia APA.
Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne (Sursa: Agerpres)

Această scădere se datorează încetării regimului de scutire de vize în Serbia pentru cetăţenii din India şi Tunisia. Astfel li s-a eliminat traficanţilor de persoane o parte din „baza de afaceri”, având în vedere că, pentru a fi transportaţi din Serbia mai departe spre Austria, indienii şi tunisienii plăteau între 2.000 şi 5.000 de euro, explică sursa citată.

Se agită spiritele în Austria. Politician austriac, către Nehammer: "Vă vom pedepsi"

Anul trecut, în Austria au fost depuse peste 30.000 de cereri de azil din partea unor cetăţeni indieni sau tunisieni, potrivit Ministerului de Interne.

Pe lângă renunţarea la scutirea de vize pentru indieni şi tunisieni, ministerul austriac mai evocă şi controalele intensive de poliţie, întreprinse atât pe teritoriul Austriei, cât şi în Ungaria, în cadrul „Operaţiunii Fox”.

Guvernul din Austria se contrazice singur. Mesaj de la Viena: "Trebuie să facilităm migrația!"

 

Gerhard Karner: „Lupta împotriva unei afaceri inumane”



Pentru Austria, ruta cea mai relevantă a rămas şi în 2022 cea din estul Mediteranei, care conduce prin Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, România şi Ungaria spre Austria. Protejarea frontierelor externe este, de aceea, esenţială din punctul de vedere al Austriei.

Ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) a calificat renunţarea la scutirea de vize drept „o măsură importantă pentru reducerea posibilităţilor de acţiune ale crimei organizate”. „A acţiona împotriva mafiei traficanţilor înseamnă, mai presus de orice, protejarea de vieţi şi lupta împotriva unei afaceri inumane”, a afirmat Karner.

Austria va accepta aderarea României la spaţiul Schengen, cu o condiţie: „Apoi nimic nu va mai sta în calea extinderii”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel