Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria ridică toate restricţiile: fără certificat COVID la intrarea în țară, începând de luni
WhatsApp
Austria se pregătește să ridice toate restricţiile legate de pandemia de coronavirus. Astfel, începând de luni, certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu la intrarea în țară.

Autorităţile austriece nu vor mai cere persoanelor care intră în ţară să prezente dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau că au trecut prin boală, conform unei modificări a reglementărilor care urmează să intre în vigoare de luni, relatează sâmbătă dpa.

Turiştii nu vor mai trebui, de asemenea, să prezinte un test negativ pentru COVID-19, potrivit ordinului privind intrarea în ţară actualizat vineri seara de Ministerul austriac al Sănătăţii.

Teoretic, persoanele care intră în ţară provenind din teritorii clasificate drept zone cu variante de virus ar fi supuse unor condiţii, însă lista cu ţările pentru care se aplică aceste reguli este în prezent goală.

Țările europene sunt împărțite atunci când este vorba de restricții. Italia și Spania se opun recomandărilor la nivelul UE și obligă în continuare toți călătorii să poarte mască în avioane și aeroporturi.

Italia și Spania obligă în continuare toți călătorii să poarte mască în avioane și aeroporturi

 

Până la jumătatea lunii iunie, pasagerii vor fi obligați să poarte măști la zborurile către Italia, în ciuda faptului că luni, 16 mai, această obligație a fost eliminată la nivelul UE, a confirmat guvernul italian. Aceeași obligativitate rămâne în vigoare și în Spania. 

G Ad:

Guvernul italian a reiterat vineri că actualele reguli privind purtarea măștilor rămân în vigoare până la 15 iunie, relatează publicația Corriere della Sera. Acest lucru înseamnă că obligația privind purtarea măștilor se va aplica în continuare tuturor pasagerilor care călătoresc spre sau dinspre Italia, în pofida încetării, începând de luni, a obligației de a purta măști pe zborurile și în aeroporturile din întreaga Uniune Europeană.

Reglementările naționale au întâietate, au precizat Agenția pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană (AESA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) atunci când au anunțat noile reguli la nivelul UE.

"Purtarea măștilor de față în aeroporturi și la bordul aeronavelor ar trebui să fie aliniată la măsurile naționale privind purtarea măștilor în transportul public și în hub-urile de transport", au precizat cele două instituții într-o declarație comună publicată la 11 mai.

"În cazul în care statul de plecare sau cel de destinație solicită purtarea măștilor faciale în transportul public, operatorii de aeronave ar trebui să solicite pasagerilor și echipajului să respecte aceste cerințe în timpul zborului, după 16 mai 2022. Mai mult, începând cu 16 mai 2022, operatorii de aeronave, în timpul comunicărilor de dinaintea zborului, precum și în timpul zborului, ar trebui să continue să încurajeze pasagerii și membrii echipajului să poarte măști de protecție în timpul zborului, precum și în aeroport, chiar și atunci când purtarea unei măști de protecție nu este obligatorie".

Masca obligatorie și în avioanele din Spania

 

Guvernul spaniol a declarat, de asemenea, joi, că pasagerii aerieni vor trebui să continue să poarte măști de față în avioane.

Ministrul spaniol al sănătății, Carolina Darias, a precizat miercuri că regulile privind masca pentru pasagerii de la bordul avioanelor și al altor mijloace de transport public din Spania rămân aceleași și este puțin probabil să se schimbe în zilele următoare. 

Normele actuale ale Italiei specifică faptul că măștile de grad superior FFP2 trebuie purtate în toate formele de transport public, inclusiv în autobuze, tramvaie, trenuri regionale și de mare viteză, feriboturi și avioane.

Deși regulile au fost relaxate în anumite medii începând cu 1 mai, măștile rămân obligatorii până la 15 iunie în cinematografele și teatrele din Italia, în spitale și centrele de îngrijire, în sălile de evenimente sportive și concerte, în școli și universități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
17 mai 2022, 19:43
DCMedical.ro
17 mai 2022, 17:01
DCBusiness.ro
17 mai 2022, 23:06
DefenseRomania.ro
16 mai 2022, 22:32
DCBusiness.ro
17 mai 2022, 23:06
DefenseRomania.ro
16 mai 2022, 22:32
DCNews.ro
17 mai 2022, 19:43
DCMedical.ro
17 mai 2022, 17:01
Spectacola.ro
17 mai 2022, 18:37
Spectacola.ro
17 mai 2022, 18:37
RadioDCNews.ro
17 mai 2022, 19:40
RadioDCNews.ro
17 mai 2022, 19:40
Astrosens.ro
11 mai 2022, 20:24
Astrosens.ro
11 mai 2022, 20:24