Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria schimbă regulile: Școlile se redeschid, elevii şi profesorii - testaţi de trei ori pe săptămână
WhatsApp
Deşi trece prin valul cinci al pandemiei, Austria îşi menţine planul ca odată cu terminarea vacanţei şcolile să se deschidă luni cu prezenţă fizică, dar trei teste de COVID-19 săptămânale vor fi obligatorii pentru elevi şi profesori, dintre care două vor trebui să fie teste PCR, informează agenţia EFE.
Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor după încetarea stării de alertă

Directoarea generală pentru sănătate publică din Austria, Katharina Reich, a declarat că închiderea şcolilor va fi ''ultima soluţie'' pe care ar lua-o, dar nu o exclude.

Circa 85% dintre cadrele didactice austriece sunt vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce în rândul elevilor cu vârste între 12 şi 17 ani rata imunizării - prin vaccinare sau trecere prin boală - era de circa 55% la sfârşitul lunii decembrie.

Elevii şi profesorii vor trebui să poate permanent o mască FFP2. Ca măsură de precauţie suplimentară, guvernul austriac le-a cerut părinţilor să-şi testeze copiii cu o probă PCR în acest weekend de dinaintea redeschiderii şcolilor. Testele PCR sunt gratuite în Austria.

Vineri au fost confirmate în această ţară 8.786 noi cazuri de COVID-19. Presiunea asupra sistemului sanitar începe totuşi să scadă ca rezultat al lockdown-ului institui între 22 noiembrie şi 11 decembrie, numărul pacienţilor COVID-19 internaţi fiind de 929, dintre care 278 la ATI, mai puţin de jumătate faţă de situaţia din noiembrie.

Totodată, persoanele nevaccinate sau cele care nu au trecut prin boală nu vor mai putea să meargă la cumpărături, potrivit noilor măsuri adoptate de guvernul din Austria, scrie publicație Heute. 

Nevaccinații nu mai pot intra în magazine sau mall-uri

 

Interzicerea accesului în magazine pentru cei nevaccinați se completează cu o altă măsură introdusă. Mai exact, persoanelor vizate li se permite să iasă din casă doar din foarte puține motive, de exemplu pentru a-și acoperi necesitățile zilnice, dar nu pentru sesiuni extinse de cumpărături în magazine de modă sau centre comerciale.

Problema de până acum: conformitatea cu această regulă a fost cu greu verificată. Acest lucru ar trebui să se schimbe acum, odată cu noile măsuri ce vizează limitarea răspândirii tulpinii Omicron. De acum înainte va fi complet imposibil ca persoanele nevaccinate să mai intre în alte  magazine decât cele alimentare.

 

Acțiuni de control în toată Austria. Cresc amenzile

 

Începând de luni, va începe o campanie amplă de control 2G în toată Austria. Ca parte a acesteia, există și obligația magazinelor de a verifica: fie la intrare, fie cel mai târziu la plată, dovada 2G a fiecărui client. Nu trebuie făcute excepții.

Acest lucru va face imposibile cumpărăturile pentru persoanele nevaccinate. În plus, autoritățile au anunțat controale corona mai stricte în jurul centrelor de retail și comerciale.

Într-o a doua etapă, sunt planificate interdicții temporare de intrare pentru încălcări grave ale măsurilor Corona și o creștere semnificativă a sancțiunilor începând din februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel