Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Român de doar 21 de ani, tâlhar cu experiență: Dat în urmărire europeană, capturat și extrădat
WhatsApp
Un român de 21 de ani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, a fost capturat la Sierning. Tânărul s-a ascuns în Austria pentru a fugi de brațul legii din România.

În baza unui mandat european de arestare emis de Judecătoria Constanța la 8 septembrie 2021,oamenii legii din Austria Superioară au fost însărcinați de către Parchetul din Linz să efectueze o urmărire și să execute mandatul european de arestare în ceea ce privește un cetățean român în vârstă de 21 de ani.

Potrivit mandatului de arestare al UE, tânărul de 21 de ani a fost condamnat la 8 septembrie 2021 la o pedeapsă necondiționată de un an de închisoare pentru furt calificat comis în 2015, pe care urmează să o execute într-o instituție corecțională pentru minori din România.

În cursul anchetei, inculpatul a fost localizat în Sierning la 14 septembrie 2021 și arestat de către ofițerii Biroului de Poliție Criminală din Austria Superioară (LKA OÖ - Zielfahndung).

După ce a fost informat despre condamnarea sa, a fugit în Austria pentru a scăpa de executarea pedepsei în România. După consultarea cu Parchetul din Linz, tânărul de 21 de ani a fost dus la închisoarea din Linz pentru procedura de extrădare, informează poliția din Austria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel