Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Român, condamnat, după ce a golit cutiile milei din mai multe biserici: „Am vrut să-i cumpăr fiicei mele ceva de Crăciun”
WhatsApp
Un român în vârstă de 34 de ani va răspunde în fața magistraților Tribunalului regional din St. Pölten, fiind acuzat că a furat bani din cutia de ofrande a Bisericii Mănăstirii Lilienfeld. 
Austria. Român, condamnat, după ce a golit cutiile milei din mai multe biserici Am vrut să-i cumpăr fiicei mele ceva de Crăciun

Bărbatul a fost condamnat după ce a pledat vinovat și a mărturisit jaful. Un enoriaș atent l-a surprins în flagrant, în septembrie 2021 și a fotografiat plăcuța de înmatriculare a mașinii, în care urcase hoțul român. Acest lucru a permis poliției să dea de urmele și să-l aresteze.

„Îmi pare foarte rău, am vrut să-i cumpăr fiicei mele ceva de Crăciun cu banii furați”, a spus acuzatul român în ședință. Dar nu era prima dată când șomerii trebuiau să treacă în fața unui judecător pentru furt.

Românul este cunoscut de oamenii legii din Germania și Spania. Acesta a folosit o sârmă și bandă adezivă, cu ajutorul cărora a pescuit bani din cutiile de jertfe din mai multe biserici, pentru a-și suplimenta veniturile. Se pare că românul ar fi furat aproximativ 950 de euro, scrie noen.at.

 

Român, condamnat, după ce a golit cutiile milei din mai multe biserici: „Am vrut să-i cumpăr fiicei mele ceva de Crăciun” 

 

Polițiștii au confiscat instrumentele folosite în jafuri și un dispozitiv de navigație, cu adresele bisericii, pe care le-a vizitat românul.  Inculpatul, care a avut nevoie de un interpret român, a fost tăcut în timpul procesului și a ținut ochii în jos.

„Am venit aici din cauza sărăciei și am lucrat la fermieri, pe care îi ajutam cu recolta. Dar banii câștigați cu greu mi-au au fost suficienți pentru a supraviețui”, a spus românul. Cu toate acestea, judecătorul nu a fost impresionat de acest lucru, deoarece polițiștii au fost găsite urme de  bandă adezivă în mai cutii de ofrande din diferite biserici din Austria.

Românul a a condamnat la 18 luni de închisoare pentru tentativă de furt, dintre care douăsprezece luni sunt cu suspendare. După mai multe pedepse cu suspendare, acum va trebui să execute efectiv câteva luni de închisoare pentru prima dată.

„Casele de cult sunt locuri speciale. Întrucât acuzatul a lucrat cu un instrument special și a dat lovituri și în alte câteva state federale, pedeapsa nu mai poate fi suspendată”, a spus judecătorul. Hotărârea nu este definitivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel