Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria reușește să enerveze pe toată lumea, dar miniștrii se supără că Viena e dată în judecată: "Nu e corect ce face Italia"
WhatsApp
Italia a dat în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene din cauza restricțiilor impuse la granița comună. Ministrul austriac de Externe este revoltat și spune că aceasta nu e o cale justă. 

Ministrul de externe Alexander Schallenberg (ÖVP) a criticat Italia pentru că a dat în judecată Austria pe problema tranzitului la nivelul UE. „Procesul este cu siguranță calea greșită”, a spus Schallenberg sâmbătă, în marginea Conferinței de securitate de la München, adresându-se ministrului italian al Transporturilor Matteo Salvini.

Salvini și-a dus la capăt planul după ce Austria a impus condiții foarte restrictive camioanelor italiene care traversează pasul Brenner de la granița dintre Italia și Austria. 

În același timp, ministrul de Externe austriac a subliniat dorința continuă a Austriei de a se angaja în dialog cu partea italiană. Schallenberg a vorbit despre o presiune extraordinară pentru Tirol în timpul tranzitului alpin din pasul Brenner. acolo au loc cele mai multe treceri decât toate celelalte puncte vamale la un loc.

Termen limită de trei luni

 

Joi, Italia a trimis deja o informare cu privire la măsurile abuzive ale Austriei de a limita și de a canaliza traficul de tranzit rutier și a cerut autorităților de la Bruxelles să inițieze procedurile UE de încălcare a dreptului comunitar împotriva Austriei. 

Comisia UE are acum trei luni pentru a decide asupra procedurilor de încălcare a dreptului comunitar împotriva Austriei sau pentru a emite un aviz. În cazul unei proceduri de încălcare a dreptului comunitar, Austria va avea posibilitatea de a comenta. Statele implicate pot comenta în scris și oral în cadrul unei proceduri contradictorii. Dacă Comisia UE nu emite o declarație în termen de trei luni sau se abține de la a intenta un proces, Italia însăși poate da în judecată direct în fața CEJ.

România și Bulgaria au intenționat de asemenea să dea în judecată Austria la CJUE pentru încălcarea dreptului UE, după ce Viena s-a folosit pe nedrept de veto pentru a se opune aderării celor două țări. Procesul s-a stins înainte de a începe pentru că România și Bulgaria au fost primite aerian și maritim în spațiul Schengen. Despre integrarea în Schengenul pe granițele terestre nu se știe deocamdată nimic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel