Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria reintroduce lockdown-ul total. Autoritățile anunță că vaccinarea devine obligatorie
WhatsApp
Austria reintroduce lockdown-ul total și anunță că vaccinarea devine obligatorie, începând cu 1 februarie.

Austria va deveni prima țară din Europa de Vest care va reintroduce lockdown-ul total pentru a face față unui nou val de infecții, scrie Reuters, preluată de Mediafax. De asemenea, vaccinarea devine obligatorie începând cu 1 februarie, a anunțat astăzi, 19 noiembrie, guvernul austriac.

Lockdown-ul anunțat ar urma să dureze de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferință de presă.

De asemenea, cancelarul a anunțat că obligativitatea vaccinării se introduce din 1 februarie.

Aproximativ două treimi din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, fiind una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Infecțiile sunt printre cele mai mari de pe continent, cu o incidență pe șapte zile de 991 la 100.000 de persoane.

Luni, Austria a introdus carantina pentru toți cei care nu au fost vaccinați, dar de atunci infecțiile au continuat să stabilească noi recorduri, scrie Mediafax.

 

Două regiuni din Austria impun carantină generală, inclusiv pentru persoanele vaccinate

 

În urmă cu o zi, guvernele din regiunile austriece Salzburg şi Oberösterreich au anunţat decizii de carantină generală, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, pe fondul criticilor intense faţă de abordarea Guvernului Alexander Schallenberg, care a impus restricţii doar pentru nevaccinaţi. Deciziile privind carantina generală vor intra în vigoare începând de luni în regiunile austriece Salzburg şi Oberösterreich, conform site-ului Salzburg24.at.

"Nu vedem nicio alternativă la impunerea carantinei generale începând de luni. Sunt afectate toate activităţile. Nu a fost o decizie uşoară, dar nu avem altă opţiune, ţinând cont de creşterea dramatică a numărului de infecţii şi de numărul mare de pacienţi din spitale", a declarat guvernatorul regiunii Salzburg, Wilfried Haslauer.

"Atunci când a fost aprobată vaccinarea anticoronavirus anul trecut, nu ne aşteptam să mai ajungem într-o astfel de situaţie. Dar, dat fiind că avem 40% dintre locuitori nevaccinaţi, este improbabil să putem aduce pandemia sub control fără măsuri dure şi să evităm aglomerarea spitatelor. Carantina generală este doar pe termen scurt, dar este necesară. Pe termen lung, putem depăşi pandemia doar prin rate mari de vaccinare", a subliniat guvernatorul regiunii Salzburg.

Astfel, începând de luni, locuitorii celor două regiuni austriece vor putea ieşi din case doar pentru asigurarea nevoilor esenţiale, pentru a merge la serviciu şi pentru plimbări scurte în apropierea locuinţelor. Şcolile şi grădiniţele vor fi închise. Autorităţile speră că restricţiile vor putea fi relaxate înaintea Crăciunului.

Hans Peter Doskozil, guvernatorul regiunii austriece Burgenland, a semnalat că ar putea lua o decizie similară, cerând Guvernului federal să impună carantină în toate regiunile. "Abordarea oarbă a Guvernului federal trebuie să se încheie. Oamenii au nevoie de încredere, de planuri clare şi de perspective pentru revenirea la normalitate", a declarat Doskozil, citat de publicaţia Kronen Zeitung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel