Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Povestea unui tată român, obligat să fure pentru a-și face bine fiul bolnav, impresionează jurații
WhatsApp
Un român de 29 de ani a ajuns în fața instanței pentru furturi comise pentru a obține banii necesari tratamentului băiețelului său. El a fost identificat de autorități în Austria, unde se angajase cu forme legale, încercând să obțină bani în mod cinstit pentru susținerea familiei din România.

Povestea românului, care a fost prins de polițiști în noiembrie 2018 la Amstetten, este însă una emoționantă, impresionând juriul. Pentru că nu avea alte antecedente penale, românul poate scăpa doar cu 20 de luni de închisoare.

În ciuda acuzațiilor care i se aduc, românul ar vrea să i se permită să rămâne în continuare în Austria, după ispășirea pedepsei, pentru a lucra și a face rost de bani pentru a putea acoperi daunele de 13.500 de euro. Românul este acuzat de furt, furt calificat și atentat la prorietatea privată.

Pentru că a mărturisit faptele și a cooperat cu Justiția pentru aflarea adevărului, arătându-se disponibil de a acoperi daunele produse, românul de 29 de ani și-a redus în mod semnificativ sentința dictată de magistrații din St. Pölten.

A furat pentru a face rost de bani pentru „atențiile“ medicilor

 

În fața instanței, el a declarat că a fost nevoit să recurgă la aceste fapte fiind într-o situație disperată. Fiul său de doar câțiva anișori, se confruntă cu mari probleme de sănătate din cauza lipsei de oxigen la naștere, în 2017. El are nevoie de îngrijiri speciale, dar „medicii vor să primească o atenție consistentă”, a declarat tânărul.

Românul este acuzat că, alături de un alt conațional, au spart un depozit din Amstettner, de unde au furat tot ce le-a ieșit în cale, de la anvelope auto, aparate electrice, electrocasnice, scule și chiar un scaun cu rotile, pe care le-au încărcat apoi într-o autoutilitară, și aceea furată.

După ce au valorificat aceste bunuri pentru a face rost de bani pentru tratamentul copilului său, a venit rândul ca și complicele său să pună mâna pe o pradă. Și, pentru că pusese ochii pe o mașină clasică și scumpă a vecinului său, tânărul de 29 de ani a venit în sprijinul complicelui său și l-a ajutat să o fure, potrivit meinbezirk.at.

Tânărul a fost descoperit însădupă o anchetă a polițiștilor și arestat la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, atunci când se angajase cu forme legale la o companie din Austria. După cum a explicat avocatul apărării, clientul său dorește să își ia viața de la capăt în această țară, unde vrea să rămână și după ce va ieși din spatele gratiilor, pentru a lucra și a face rost de bani pentru familia sa. Mai mult, el vrea să lucreze aici pentru a face rost de bani ca să acopere prejudiciul în valoare de aproximativ 13.500 de euro constatat în urma furturilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel