Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Mii de persoane protestează la Viena împotriva vaccinării obligatorii
WhatsApp
Mii de persoane au ieşit în stradă sâmbătă la Viena pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru toţi începând de luna viitoare, relatează Reuters.
Covid-19: Proteste împotriva restricțiilor pe tot globul

"Guvernul trebuie să plece!" au scandat manifestanţii la o întrunire în centrul Vienei, în ceea ce a devenit un eveniment de rutină în fiecare sâmbătă.

Parlamentul urmează să se pronunţe săptămâna viitoare în această problemă, care a polarizat ţara, în timp ce numărul de infecţii creşte.

În noiembrie, executivul austriac a anunţat cel de-al patrulea lockdown la nivelul întregii ţări şi a declarat că va institui vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii, astfel această ţară fiind prima din Uniunea Europeană care va proceda astfel.

Potrivit unui sondaj pentru revista Profil, 51% dintre persoanele intervievate se opun vaccinării obligatorii din luna februarie, dintre care 34% s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării în general, iar 17% sunt favorabili amânării de a se lua o astfel de decizie. Sondajul a relevat că 45% dintre austrieci sunt în favoarea vaccinării obligatorii începând din februarie.

Autorităţile sanitare au raportat peste 1,4 milioane de cazuri de contaminări şi aproximativ 14.000 de decese din cauza COVID-19 de la declanşarea pandemiei la începutul anului 2020.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel