Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austriecii îl pun la zid pe Nehammer după vizita în Bulgaria: "De ce nu mai întâi București? Pregătirea României pentru Schengen nu este pusă la îndoială de niciun expert"
WhatsApp
Vizita lui Nehammer în Bulgaria aduce rumoare în rândul austriecilor. "De ce nu mai întâi Bucureștiul?“, se întreabă jurnaliștii de la DerStandard. "Spre deosebire de Bulgaria, pregătirea României pentru Schengen nu este pusă la îndoială de niciun expert", afirmă publicația. 

Vizita cancelarului austriac Karl Nehammer în Bulgaria este o ocazie pentru acesta de a ridica din nou problema "securizării frontierelor externe". În mod evident, guvernul de la Viena dorește să prezinte situația de la granița bulgaro-turcă ca și cum acolo ar fi nevoie urgentă de "ajutor pentru dezvoltare". În realitate, însă, există de mult timp un gard la această frontieră, iar echipamentul tehnic este de un standard ridicat.

Austria îl pune la zid pe cancelarul Nehammer, după vizita în Bulgaria

 

Problema se află în altă parte: în timpul fostului prim-ministru Boyko Borissov, cel mai important punct de trecere a frontierei cu Turcia a fost "parțial privatizat", mafia a subminat structurile de stat, în special când a fost vorba de controlul alimentelor. În Bulgaria, separarea puterilor nu funcționează, deoarece nu există un sistem judiciar independent și deoarece partidele corupte urmăresc interese economice. Din acest motiv, guvernul olandez s-a opus, de asemenea, aderării Bulgariei la spațiul Schengen, dar s-a pronunțat explicit în favoarea aderării României, potrivit DerStandard.

Vezi și: România în Schengen? Nehammer, mesaj după vizita din Bulgaria

Președintele bulgar, Rumen Radev, a aranjat cu pricepere vizita lui Nehammer, care a mai fost la Viena de Anul Nou. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că există într-adevăr probleme în gestionarea migrației în Bulgaria: Dacă îi întrebați pe refugiați, aceștia vă spun că oficialii bulgari sunt deosebit de brutali. În plus, autoritățile bulgare fac prea puțin pentru a-i integra pe cei care au dreptul la azil, iar mulți solicitanți de azil se îndreaptă către Europa Centrală, pentru că exact asta dorește statul bulgar.

Karl Nehammer, noi condiții pentru aderarea României la Schengen: „Acționați în consecință!”

Semnalul transmis de vizita cancelarului austriac este ciudat mai ales dintr-un singur motiv: de ce nu merge Nehammer mai întâi la București și nu încearcă să repare relațiile cu adevărat deteriorate cu România, care este, de asemenea, mult mai importantă pentru Austria din punct de vedere economic decât Bulgaria? La urma urmei, România a fost cea care a devenit, în mod nejustificat, pionul veto-ului austriac la Schengen.

„De ce nu mai întâi București? Pregătirea României pentru Schengen nu este pusă la îndoială de niciun expert“

 

Spre deosebire de Bulgaria, pregătirea României pentru Schengen nu este pusă sub semnul întrebării de niciun expert; doar trei la sută dintre migranți vin prin România. Prin urmare, vizita lui Nehammer este privită la București aproape ca o nouă insultă, deoarece Viena pare mai interesată de aderarea Bulgariei.

Rareș Bogdan anunță că România schimbă foaia cu Austria:"Nu mai merge cu frumosul" 

Unii români speculează că Nehammer preferă Bulgaria pentru că ambele guverne - cel de la Viena și cel de la Sofia - sunt considerate "prietenoase cu Kremlinul", spre deosebire de România, care este clar pro-occidentală. Acest lucru poate suna ca o teorie a conspirației, dar are legătură cu faptul că nu se poate găsi o explicație mai bună pentru comportamentul derutant al Austriei.

România se simte de două ori trădată. Aderarea la Schengen a fost legată de Bulgaria, deoarece nu au dorit să construiască o frontieră externă pe Dunăre. Acum, însă, sunt complet lăsate în urmă. Românii își pun speranțele în Berlin, care le ia apărarea din bun simț economic, potrivit DerStandard.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel