Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Demisie de răsunet din guvernul lui Kurz. Ministrul era mai popular decât cancelarul
WhatsApp
Ministrul austriac al sănătăţii, Rudolf Anschober, a anunţat marţi că demisionează, din cauza faptului că este surmenat în contextul pandemiei de COVID-19, iar sănătatea sa a fost afectată, informează Reuters şi dpa.

Rudolf Anschober este membru al partidului Verzilor, partener în cadrul coaliţiei de guvernare din Austria, conduse de conservatori. Funcţia de ministru al sănătăţii a devenit una cheie în contextul pandemiei. Anschober a deţinut această funcţie timp de 14 luni.

"Eu... nu vreau să mă distrug. Mi-am dat seama că trebuie să apăs frâna de urgenţă în ce mă priveşte", a spus Anschober, 60 de ani, într-un scurt comunicat transmis mass-media, adăugând că a avut recent probleme cu tensiunea arterială şi este epuizat. El a mai subliniat că ţara are nevoie de un ministru perfect sănătos în această fază.

Înainte de a fi ministru al sănătăţii, Anschober a trecut printr-un burn-out în timp ce era ministru în landul federal Austria Superioară.

 

Ministrul era mai popular decât cancelarul



Desemnat cel mai popular ministru în vara anului trecut de un sondaj realizat de un tabloid, peste cancelarul conservator Sebastian Kurz cu care ecologiştii sunt în coaliţie, "Rudi' asigura la acea dată că a fost "surprins' de colaborarea bună la nivelul guvernului. 'Aparent, în faţa crizei, oamenii sunt un singur corp', declara fostul deputat. "Una dintre calităţile mele este că am devenit foarte calm în situaţii de criză", mai afirmase atunci Anschober.

Cu toate acestea, el a fost responsabil de numeroase erori tehnice în seria de reglementări emise de ministerul său în timpul pandemiei. Recent, el a fost criticat şi pentru problemele de la începutul campaniei de vaccinare şi pentru eşecuri în comunicare, ceea ce a generat uneori conflicte deschise cu Sebastian Kurz.

Retragerea lui Anschober înseamnă că Sebastian Kurz va trebui să înlocuiască pentru a doua oară un membru al guvernului său. În ianuarie, ministrul Muncii, Christine Aschbacher, a demisionat după acuzaţii potrivit cărora şi-ar fi plagiat teza de masterat şi disertaţia.

Capitala Viena şi alte regiuni din estul Austriei sunt în lockdown de la începutul lunii aprilie din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel