Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Australia ia în considerare trimiterea de personal pentru a ajuta soldații ucraineni - în timp ce Putin bombardează Kievul și marile orașe cu rachete
WhatsApp
Soldații australieni ar putea fi în curând trmiși pe teren pentru a antrena personalul ucrainean care luptă împotriva Rusiei, a dezvăluit ministrul apărării. 
Finlanda spune că ar putea trimite un număr mic de tancuri în Ucraina

Richard Marles a declarat că guvernul federal ia în considerare în mod activ trimiterea de membri ai Forțelor de Apărare australiene cu experiență de luptă în această țară devastată de război pentru a ajuta la pregătirea forțelor ucrainene în timp ce invazia sângeroasă a lui Vladimir Putin continuă.

 

Australia a trimis deja 388 de milioane de dolari pentru efortul de război al Ucrainei

 

Ajutoarele suplimentare vin după ce Australia a trimis deja 388 de milioane de dolari pentru efortul de război al Ucrainei - existând, de asemenea, planuri de a furniza echipamente militare suplimentare.

'Trebuie să ne asigurăm că sprijinim Ucraina pe termen lung, astfel încât să îi punem într-o poziție în care să poată rezolva acest conflict și să îl încheie în condițiile lor', a declarat ministrul apărării Marles.

'Instruirea este una dintre măsurile care sunt analizate. Vom lucra la un sprijin suplimentar pentru Ucraina și aceasta este o discuție pe care o avem'.

Ambasadorul Ucrainei în Australia, Vasyl Myroshnychenko, a declarat că Ucraina ar primi orice asistență pentru instruire din partea Australiei. 

 

Marea Britanie a oferit deja pregătire de bază pentru mii de civili ucraineni prin cursuri de luptă în Anglia

 

Myroshnychenko a declarat că programul de instruire britanic a oferit un sprijin 'masiv' Ucrainei - Noua Zeelandă, Suedia și Olanda trimițând, de asemenea, instructori militari.

În timpul unei vizite în Marea Britanie luna trecută, ministrul apărării Marles a dezvăluit că analizează problema instruirii într-un 'mod foarte activ'.

Ambasadorul Myroshnychenko a declarat că instruirea ar contribui la crearea unei legături personale între forțele de apărare australiene și ucrainene.

Marles și Myroshnychenko se întâlneau la Canberra luni, când Rusia și-a lansat ofensiva cu rachete asupra Kievului și a altor orașe.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise de acest asalt, care a avut loc la câteva zile după o explozie pe un pod care leagă Rusia de Peninsula Crimeea.

 

Dmitri Medvedev, a declarat că atacul a fost doar "primul episod" al răzbunării Rusiei

 

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că atacul a fost doar "primul episod" al răzbunării Rusiei pentru o explozie care a paralizat podul din Crimeea.

Liderul opoziției australiene, Peter Dutton, a oferit un sprijin de principiu pentru ideea ca militarii australieni să se deplaseze în Europa pentru a oferi instruire.

El a spus că acest lucru ar putea ajuta la asigurarea faptului că Ucraina obține valoarea maximă a echipamentului militar pe care Australia îl furnizează - inclusiv Bushmaster.

Vehiculul militar blindat de 11 tone este construit în orașul Bendigo din statul Victoria și este proiectat să desfășoare până la 10 soldați pe câmpul de luptă. 

Australia a trimis peste 40 de vehicule Bushmaster de la izbucnirea războiului în februarie - obținând laude din partea președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky și a soldaților săi.

 

Antrenamentul din Marea Britanie include mânuirea armelor, primul ajutor pe câmpul de luptă și tactici de patrulare

 

Guvernul britanic a anunțat recent că a adăugat două săptămâni suplimentare la curs pentru a include pregătire în tranșee și în războiul urban, precum și operațiuni cu vehicule.

Săptămâna trecută, dl Zelensky a declarat că guvernul albanez pregătește un "pachet semnificativ" de asistență în coordonare cu alte națiuni, care va fi anunțat în curând.

'Acest proces este în curs de desfășurare în timp ce vorbim și sunt foarte recunoscător [pentru] acest lucru', a spus el. 'Nu este vorba doar de arme de calibru mic, ci și de arme grele', conform Daily Mail.

Săptămâna trecută, președintele Ucrainei a lăudat Australia pentru că i-a trimis 'arme grele' pentru a combate forțele rusești din țara sa.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel