Restricţiile sunt aplicate în zilele de 5 şi 6 iunie, în intervalul orar 6.00 - 22.00. Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricţii. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie.
Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor budapesta.mae.ro, gyula.mae.ro, szeged.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de un cetățean turc, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
Persoana în cauză achiziționase din Turcia peste 300 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în parfumuri și pantofi tip sport, bunuri pe care intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.
La data de 03.06.2022, în jurul orei 02.15, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.
Cu această ocazie, oamenii legii are neagră, dar și cutii din carton, care conțineau 302 parfumuri și 50 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.
În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 48 ani, pasager al autocarului.
Bunurile, în valoare de 83.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În prezent, se efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News