Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. ATAC sângeros într-o biserică din Nisa, în urmă cu puțin timp. 3 MORȚI și mai mulți răniți. UPDATE
WhatsApp
Atac la Nisa. Cel puțin 3 persoane au murit și mai multe au fost rănite, în urma unui atac cu cuțitul. 

UPDATE 12.10. Una dintre victime, o femeie, a fost decapitată. Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, declarat că suspectul tot repeta sintagma ''Allah akbar''. El a vorbit cu reporterii şi a calificat atacul din Nisa drept ''islamofascism''.

UPDATE 11.33: Atacatorul a fost rănit de poliție și capturat. Acesta a fost transportat la spital, potrivit informațiilor obținute de publicația Le Parisien. Ministrul de Interne Gérald Darmanin va prezida o întâlnire de criză la minister, căreia i se va alătura și președintele Emmanuel Macron. 

UPDATE 11.30: Sunt 3 victime confirmate, în urma atacului de la Nisa.

Știre inițială

O persoană a fost ucisă şi mai multe au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis în apropiere de o biserică din Nisa, oraş din sudul Franţei, a relatat joi presa franceză, transmite Reuters.

AFP a transmis aceeaşi informaţie, citând o sursă din poliţie.

Potrivit AFP, ministrul de interne Gerald Darmanian a declarat că o operaţiune a poliţiei era în curs de desfăşurare în Nisa, în timp ce primarul oraşului, Christian Estrosi, a scris pe Twitter că suspectul implicat în atac - despre care edilul a spus că are caracteristicile unui atac terorist - a fost arestat.

Franța, marcată de atacuri teroriste

 

Atacul are loc într-o perioadă în care Franța este marcată de decapitarea, la începutul acestei luni, a profesorului francez de școală gimnazială Samuel Paty, de către un bărbat de origine cecenă.

Atacatorul a spus că vrea să îl pedepsească pe Paty pentru că le-a arătat elevilor caricaturi cu profetul Mohammad la o lecție despre civism..

Nu este clar, pentru moment, care este motivul atacului de la Nisa sau dacă a existat vreo legătură cu caricaturile.

VIDEO

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel