Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac neașteptat cu rachete rusești asupra unui spital din Ucraina. Două persoane au fost ucise
WhatsApp
Cel puțin două persoane au fost ucise și 23 rănite în urma unui atac cu rachete asupra unei clinici medicale din orașul Dnipro, din estul Ucrainei, a anunțat guvernatorul regional.
Atac neașteptat cu rachete rusești asupra unui spital din Ucraina. Două persoane au fost ucise / Foto: Captură video youtube

Dintre cei 23 de răniți, 21 se află în spital, iar trei sunt în stare gravă. Printre victime se numără și doi băieți de trei și șase ani, a declarat guvernatorul Serhiy Lysak.

Loviturile rusești asupra Ucrainei s-au intensificat în ultimele săptămâni, înainte de o contraofensivă ucraineană așteptată. Zelensky a postat un videoclip al clinicii avariate, care arată pompierii la fața locului și fumul care iese din clădire.

 

O noapte grea pentru Dnipro 



"Teroriștii ruși își confirmă încă o dată statutul de luptători împotriva a tot ceea ce este uman și onest", a spus el.

Anterior, Lysak a declarat că regiunea a fost supusă unui "atac în masă... cu rachete și drone" în noaptea de joi spre vineri.

"A fost o noapte foarte dificilă. A fost zgomotoasă", a spus el. "Dnipro a avut de suferit".

BBC Verify a stabilit că imaginile postate pe rețelele de socializare de către autoritățile ucrainene, în care se vede o clădire în flăcări, sunt ale unui spital din Dnipro.

Autoritățile ucrainene au declarat că au doborât 17 rachete și 31 de drone lansate din Rusia în cursul nopții. Mai multe drone și rachete au lovit ținte în Dnipro și în orașul Kharkiv din estul țării, inclusiv un depozit de petrol.

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost, de asemenea, vizată, iar oficialii au declarat că fragmente din dronele interceptate au căzut pe acoperișul unui centru comercial, în timp ce o casă și mai multe mașini au fost avariate.

 

În Rusia, o explozie a avariat vineri dimineață o clădire rezidențială



În Rusia, o explozie a avariat vineri dimineață o clădire rezidențială și de birouri în orașul Krasnodar, situat în sudul țării, la est de Crimeea.

Guvernatorul regiunii, Veniamin Kondratyev, a declarat că a fost provocată de două drone ucrainene: "Există unele pagube la clădiri, dar infrastructura critică nu a fost afectată. Și, cel mai important, nu au existat victime", conform BBC.

Regiunea rusă Belgorod, care a fost scena unei incursiuni fără precedent de pe teritoriul ucrainean la începutul acestei săptămâni, a fost, de asemenea, lovită în cursul nopții. Satul Kozinka a fost lovit de peste 130 de ori, potrivit guvernatorului său Viaceslav Gladkov.

Gladkov a declarat că o femeie a fost rănită. El a spus că districtul Graivoron, unde a avut loc incursiunea, a fost supus celor mai grave atacuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel