Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac masiv cu bombe asupra fabricii Azovstal din Mariupol: „În subsol se află cel puțin 1.000 de civili“
WhatsApp
Ocupanții ruși au lansat un atac masiv asupra uzinei Azovstal din Mariupol, unde sunt ținuți sute de civili. Consiliul municipal din Mariupol a raportat pe Telegram, potrivit UNN.

"Ocupanții ruși lovesc Azovstal cu bombe de aviație de mare impact. În adăposturile subterane ale oțelăriei se află cel puțin 1.000 de civili. În mare parte femei, copii și oameni în vârstă", se arată în comunicat.

Potrivit informațiilor de la administrația orașului, ocupanții bombardează Azovstal cu bombe aeriene FAB 1000 și FAB 3000.

Atac masiv cu bombe asupra fabricii Azovstal din Mariupol: „În subsol se află cel puțin 1.000 de civili“

 

În altă ordine de idei, Rusia a pierdut jumătate din grupurile tactice de batalioane din Ucraina, pe care le avea la începutul invaziei la scară largă.

Generalul de brigadă în retragere și Senior Fellow la Harvard Kennedy School's Belfer Center, Kevin Ryan, a declarat acest lucru într-un interviu acordat site-ului TSN. El a spus că datele din surse deschise au arătat că, din cele aproximativ 160 de BTG-uri, 120-130 s-au alăturat războiului.

"Din aceste 120-130, la ultima numărătoare, rușii aveau aproximativ 70-80 de grupuri tactice de batalioane după ce unitățile au început să se retragă din Kiev. Prin urmare, acestea sunt pierderi semnificative. Cu alte cuvinte, Rusia are doar 50% din grupurile tactice de batalioane pe care le avea la început", a spus expertul.

"Și, cel mai important, se pare că nu au militari contractați sau voluntari și unități care să compenseze aceste pierderi. Așadar, ceasul ticăie împotriva armatei președintelui Putin. Ei pierd trupe și unități. Și se pare că nu pot crea noi trupe și unități pentru a le înlocui", spune Kevin Ryan.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, aproximativ 20.600 de ocupanți au fost deja eliminați în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel