Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac cu drone la Kabul. Pentagonul anunţă că nu vor exista pedepse
WhatsApp
Pentagonul anunţă că nu vor exista pedepse pentru militarii implicaţi în atacul cu drone din Kabul.
Foto: Pixabay

Pentagonul a anunţat luni că niciun militar american nu va fi tras la răspundere pentru atacul cu drone din Kabul, în august, soldat cu moartea a zece civili, dintre care şapte copii, informează Reuters, scrie Agerpres. 

O investigaţie a inspectorului general al Forţelor Aeriene a concluzionat că atacul din 29 august a fost cauzat de erori de execuţie, de o interpretare a informaţiilor care susţineau anumite puncte de vedere, precum şi de erori de comunicare. Armata calificase anterior atacul drept "o greşeală tragică".

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor că o serie de comandanţi superiori au făcut recomandări cu privire la incident secretarului apărării Lloyd Austin, niciuna dintre acestea neincluzând măsuri privind responsabilitatea anumitor militari.

Recomandări acceptate de şeful Pentagonului



Kirby a precizat că aceste recomandări au fost acceptate de şeful Pentagonului.

"Nu anticipez să existe probleme de responsabilitate personală", a adăugat el.

Kirby a remarcat nivelul ridicat al ameninţării cu care se confruntau forţele americane în urma unui bombardament mortal în apropierea aeroportului din Kabul, care a ucis 13 militari, context despre care a spus că a fost important."În acest caz, în contextul acestei lovituri speciale...nu a existat un argument suficient de puternic pentru a fi invocată o răspundere personală".

Pentagonul a spus că lucrează pentru a oferi plăţi compensatorii şi relocarea familiei afganilor ucişi în atac şi se află în discuţii cu o organizaţie din domeniul asistenţei umanitare pentru care lucra una dintre victime. 

CITEȘTE ȘI: Bolid în valoare de 90.000 de euro, ”sustras” din SUA, confiscat de polițiști la Cluj

 

Poliţiştii clujeni au ridicat, în vederea confiscării, un autoturism în valoare de 90.000 de euro, despre care se presupune că ar fi fost "sustras" din SUA, scrie Agerpres. 

"Autoturism ridicat în vederea confiscării, într-un dosar de tăinuire. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Huedin efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, în cadrul activităţilor fiind indisponibilizat un autoturism în valoare de aproximativ 90.000 de euro. În fapt, în cursul serii de 10 decembrie a.c., în jurul orei 19,00, în baza informaţiilor obţinute, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale au identificat şi oprit pe strada Horea din Huedin un autoturism, condus de o tânără de 26 de ani, din judeţul Mureş, acesta figurând ca fiind sustras de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii", se arată într-o informare trimisă, luni, de IPJ Cluj.

Știrea completă aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel