Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac armat la Washington: Patru persoane, printre care și o fetiță, au fost rănite
WhatsApp
Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un atac armat vineri în capitala SUA, Washington, a anunţat poliţia, desfăşurată în număr mare la faţa locului şi în prezent în căutarea unui bărbat, notează AFP, citată de Agerpres.

Patru persoane, printre care o fetiţă de 12 ani, au fost rănite de focuri de armă. Trei dintre acestea, transportate la spital, sunt în stare stabilă. A patra victimă în vârstă de peste şaizeci de ani, identificată ulterior, a primit îngrijiri pe loc.

"Suntem în căutarea unei persoane de interes" pentru anchetă, un tânăr de 23 de ani pe nume Raymond Spencer, a declarat presei unul dintre adjuncţii şefului poliţiei din Washington, Stuart Emerman.

Căutat pentru legăturile sale cu postări pe reţelele sociale, el este îndemnat să se prezinte în faţa forţelor de ordine. În cursul după-amiezii, după ce au primit apeluri în jurul orei locale 15.20, (19.20 GMT), un număr mare de membri ai forţelor de ordine, echipaţi cu puşti şi scuturi antiglonţ de mari dimensiuni, au înconjurat zona, izolând şcoli şi o universitate.

 

Patru persoane, printre care și o fetiță, au fost rănite, într-un atac armat la Washington

 

Faptele s-au petrecut într-un cartier din nord-vestul capitalei, cu locuitori mai degrabă înstăriţi şi de obicei liniştit. Mulţi locuitori au fost evacuaţi rapid din zona în care s-au auzit numeroase detonaţii, potrivit videoclipurilor distribuite pe reţelele de sociale.

Poliţia din Washington a raportat alte două atacuri armate în alte cartiere ale capitalei în aceeaşi după-amiază. 226 de omucideri au fost numărate în oraş în 2021, o cifră în creştere cu 14% faţă de 2020.

"Suntem hotărâţi să ajutăm locuitorii şi să oprim violenţele cu arme de foc", a declarat presei primarul democrat al capitalei americane, Muriel Bowser. "Accesul uşor la arme trebuie să se încheie", a adăugat ea, citată de AFP.  

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel