Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac armat într-un spital din Tulsa. Cel puţin trei morţi; suspectul a decedat (poliția)
WhatsApp
Cel puţin trei persoane au fost ucise miercuri într-un atac armat la un spital din Tulsa, Oklahoma, sudul Statelor Unite, a anunţat poliţia locală, indicând că suspectul este şi el mort, notează AFP.

"Putem confirma că patru persoane au murit, printre care atacatorul", într-un atac armat la spitalul St Francis, a anunţat poliţia oraşului pe Twitter.

Forţele de ordine indicaseră anterior că au intervenit "mai devreme în cursul după-amiezii" la faţa locului pentru "un bărbat înarmat cu o puşcă" într-o clădire a spitalului.

"Poliţia verifică în prezent fiecare cameră din clădire pentru a exclude posibile ameninţări", a adăugat acesta în comunicatul care menţiona "mai mulţi răniţi".

Atacatorul s-a sinucis, a declarat consilierul municipal Jayme Fowler pentru un post local de televiziune. "Trei trecători nevinovaţi şi-au pierdut viaţa", a adăugat el, titrează Mediafax.

Preşedintele american Joe Biden a fost ţinut la curent cu privire la atacul armat, a anunţat Casa Albă care a spus că urmăreşte îndeaproape situaţia şi oferă autorităţilor locale asistenţa de care au nevoie.

Atac armat într-o şcoală din SUA: Cel puţin 18 elevi şi un profesor au fost ucişi

 

Cel puţin 18 elevi şi un profesor au fost ucişi, în urmă cu o săptămână, într-un atac armat comis într-o şcoală din statul american Texas, iar autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţii de poliţie.

Atacul armat a avut loc marţi după-amiază (marţi seară, ora României) la o şcoală situată în orăşelul Uvalde, la aproximativ 150 de kilometri vest de oraşul San Antonio.

„Atacatorul a împuşcat şi a ucis, în mod oribil şi fără niciun sens, 18 elevi şi un profesor”, a declarat guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, citat de agenţia The Associated Press.

Doi agenţi de poliţie au fost răniţi în schimburile de focuri cu autorul atacului, dar rănile nu prezintă pericol vital. Treisprezece elevi au fost spitalizaţi în urma atacului. De asemenea, o femeie în vârstă de 66 de ani este în stare critică.

Autorul atacului, în vârstă de 18 ani, a murit în urma schimburilor de focuri cu agenţii de poliţie. Autorităţile încearcă să afle motivul atacului.

Biden îndeamnă la a „înfrunta lobby-ul armelor”

 

Preşedintele american Joe Biden, vizibil marcat, a lansat marţi un apel la a „înfrunta lobby-ul armelor” astfel încât să fie luate măsuri de reglementare, în timp ce America reintră în coşmarul recurent al atacurilor armate în şcoli, notează AFP.

„Speram devenind preşedinte să nu am de a face cu asta”, a afirmat democratul de 79 de ani, ajuns în faţa camerelor de luat vederi la Casa Albă, la câteva ore după ce 18 copii şi cel puţin un adult au fost ucişi într-un atac armat la o şcoală primară din Uvalde, statul Texas.

„Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta cu lobby-ul armelor?”, a spus preşedintele, informat despre tragedie în avionul care îl readucea dintr-un turneu diplomatic în Asia.

„Sunt dezgustat şi obosit”, a mai declarat el.

„Nu-mi spuneţi că nu putem avea un impact asupra acestui măcel”, a spus din nou Joe Biden, în legătură cu flagelul morţilor din cauza armelor de foc în Statele Unite. Cu faţa atrasă, el a îndemnat la „transformarea durerii în acţiune” pentru a reglementa mai mult armele în ţară şi, în special, armele de asalt.

„Fabricanţii de arme au petrecut două decenii promovând agresiv armele de asalt care le aduc cele mai importante profituri”, a denunţat el.

În Statele Unite, atacurile armate în locuri publice sunt un flagel recurent pe care guvernele succesive au fost până în prezent fără putere să-l oprească. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel