Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac aerian cu rachete asupra regiunii Odesa: un copil mic printre răniți
WhatsApp
Trupele rusești lansează noi atacuri cu rachete asupra regiunii Odesa. Centrul de recreere al orașului de peste Nistru a fost avariat, doi adulți și un copil au fost răniți.

Doi adulți au fost răniți în urma unui atac cu rachete în regiunea Odessa, iar un copil a fost grav rănit, potrivit presei locale, care relatează despre un atac asupra unei baze de recreere din Odesa. 

Anterior, s-a raportat că fumul a fost vizibil în districtul Bilhorod-Dnistrovskyy din regiunea Odesa.

Autoritățile din Odessa au raportat jurnaliștilor din cadrul comandamentului operațional "Pivden" că, în urma atacului cu rachete asupra Odeshen, avioanele aviației strategice au avariat infrastructura turistică, au distrus clădiri și au incendiat orașul.

Atac aerian cu rachete asupra regiunii Odesa

 

Pompierii și o echipă de investigație se află la fața locului.

"Inamicul continuă să atace orașul de peste Nistru. Dar țintesc civili: 2 adulți au fost răniți și un copil mic a fost grav rănit. Situația este în curs de clarificare", a declarat administrația orașului.

Potrivit "Dumskaya", pe strada Taurova din regiunea Odesa s-au auzit și ei sunete de explozii, dar ar fi putut fi desfășurate apărări antiteroriste. 

Un copil mic printre răniții din Odesa

 

Alarma de incendiu din regiunea Odessa a durat de la 09:39 la 09:45.

"Ca urmare a atacului cu rachete din regiunea Odessa, avioanele aviației strategice au lovit o instalație de infrastructură turistică, au distrus clădiri și au izbucnit un incendiu. Salvatorii și o echipă de investigație lucrează la fața locului", se arată în raport.

„Lovește civilii. Preliminar, 2 adulți au fost răniți și un copil mic a fost grav rănit. Restul informațiilor sunt în curs de clarificare", a adăugat comandamentul.

După cum a relatat UNIAN, podul peste estuarul Nistrului a fost distrus de ocupanți încă pe 2 mai.

Rachetele rusești atacă Odesa

 

Rusia a tras sâmbăta trecută patru rachete de croazieră asupra orașului Odesa din sudul țării, potrivit administrației militare regionale ucrainene, conform CNN.

Inamicul continuă nu doar distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci și presiunea psihologică asupra populației civile", a declarat Comandamentul Operațional (Sud) al armatei ucrainene, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

Administrația militară regională a postat, de asemenea, o înregistrare video realizată cu o dronă care pretinde că arată un atac împotriva unei nave de patrulare rusești în Marea Neagră.

În ultimele zile, unități ale forțelor aeriene ucrainene au efectuat mai multe lovituri împotriva pozițiilor rusești de pe Insula Șerpilor, ocupată de Rusia, în largul coastei Crimeei.

Marțea trecută, forțele armate ucrainene au declarat că au lovit cel puțin două poziții militare rusești de acolo folosind o dronă militară Bayraktar UAV.

Între timp, Programul alimentar mondial al ONU a cerut redeschiderea porturilor din Odesa pentru a contribui la limitarea crizei globale a foametei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel