Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asociaţia Românilor din Italia cere teste şi paşapoarte COVID pentru românii care vin în ţară, ca să nu mai fie plasaţi în carantină
WhatsApp
Asociaţia Românilor din Italia (ARI) solicită modificarea măsurilor stării de urgenţă care prevăd introducerea în carantină instituţionalizată, pentru o perioadă de 14 zile, a cetăţenilor români şi străini care revin în România din statele afectatede COVID-19. Aceştia propun testarea românilor care vin în ţară şi eliberarea de paşapoarte COVID pentru a putea fi lăsaţi să circule.

"Înţelegem importanţa măsurilor de protejare a populaţiei, dar considerăm că ele trebuie adecvate, pe de o parte, stadiului în descreştere a evoluţiei epidemiei şi, pe de alta, nevoilor stringente de reluare a proceselor economice, ai căror vectori sunt tocmai antreprenorii români şi străini cu afaceri în România.

În consecinţă, alături de alte măsuri de relaxare pe care le consideraţi de cuviinţă, solicităm luarea unei măsuri directe, dedicate oamenilor de afaceri români şi străini, cu condiţia să-şi poată proba această calitate în cadrul formalităţilor (nebirocratice) la intrarea în ţară.

Cerem cu insistenţă testarea acestor categorii la revenirea în ţară şi eliberarea unui paşaport COVID, prin aceasta oferindu-le posibilitatea de a gestiona propriile afaceri şi de a coordona pregătirea firmelor pentru reluarea activităţilor şi, nu în ultimul rând, pentru facilitarea investiţiilor în vederea demarării de noi proiecte în economia românească", transmite Asociaţia, printr-un comunicat oficial.

ARI mai susţine că măsurile luate de România în prezent prin introducerea stării de urgenţă sunt cel puţin "discutabile" întrucât, referitor la categoriile mai sus menţionate, la revenirea în ţară, mai mulţi cetăţeni străini (italieni în cazul de faţă) au fost introduşi în carantină instituţionalizată fără să se ţină cont de importanţa activităţii lor pentru bunul mers al României.

"Credem că importanţa investitorilor străini pentru economia românească nu mai trebuie accentuată. Numai cu Italia, spre exemplu, al doilea partener comercial al României, schimburile economice au atins cifra de aproape 15 miliarde de Euro", se mai arată în solicitarea semnată de preşedintele ARI, Eugen Terteleac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel