Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asociația româncelor din Belgia, apreciată de presa din țara „de adopție“: „Românii au tendința de a se baza pe ei înșiși“
WhatsApp
Asociația Femeilor Românce din Belgia „Demetra“, condusă de Livia Daniela Bîciu va lansa în curând un premiu dedicat româncelor antreprenoare din Belgia. Inițiativa este apreciată la nivel înalt.

Comunitatea românească din Belgia este relativ discretă și nu foarte cunoscută. Comunitatea de români este estimată la 40.000 de oameni doar în Bruxelles, o cifră care se poate duce la peste 100.000 de oameni, dacă îi socotim pe cei care au dublă cetățenie și cei care locuiesc în restul Belgiei.


„Discreți fără îndoială, dar mândri de istoria lor și de tradiții, românii se disting prin gustul pentru a fi liberi întreprinzători, probabil în reacție cu decenii de dictatura comunistă“, subliniează redactorii dhnet.be într-un articol rezervat Asociației Femeilor Românce din Belgia, Demetra, coordonată de Livia Daniela Bîciu. Ea însăși a sosit în Bruxelles la începutul anilor 2000.

Vezi și: Belgia. Asociația Femeilor Românce din Belgia, întâlnire cu ministrul belgian al Comerțului si IMM-urilor

„Au tendința de a se baza pe ei înșiși. Mai mult de jumătate sunt independenți, în principal în sectorul serviciilor sau al construcțiilor, dar și în sectorul construcțiilor alte domenii de activitate. Unii aleg să se stabilească în Flandra unde accesul la profesie este mai ușor decât la Bruxelles. Un număr mare de oameni lucrează de asemenea, în sectorul medical.

În septembrie 2020, Asociația Femeilor Românce din Belgia a lansat Campania „Femeile inspiratoare”. Această campanie online intenționează să facă  mai cunoscute femeile antreprenoare din comunitatea românească din Belgia.  Asociația crede că mai ales în acest context al Covid, este esențial „să continuăm să susținem forțele vitale și creatorii ale țării în domeniul antreprenoriatului“.

„Scopul este îmbunătățirea imaginii marca comunității, prin evidențierea oamenilor. Comunitatea românească se integrează în general mai rapid și mai bine decât mulți, având în vedere facilitățile lingvistice și culturale. Trebuie să promovăm spiritul antreprenorial, diversitatea feminină. Comunitatea românească este una dintre cele mai numeroase în țară și de asemenea, una dintre cei mai active”, a mai spus Daniela Bîciu în interviul acordat dhnet.be.

Asociația româncelor din Belgia, apreciată de presa din țara „de adopție“

 

Un efort cu atât mai meritoriu cu cât diplomele românești nu sunt întotdeauna recunoscute în Europa de Vest. „Multe dintre aceste femei au fost nevoite să își reia studiile. O ființă umană care lucrează pentru a-și îmbunătăți viitorul și libertatea sa sunt o sursă de inspirație și creativitate”, a mai spus președinta Asociației Demetra.

Ideea acestui proiect este de a-și promova membrii prin intermediul unui site de Internet.  Belgienii și orice alți cetățeni au, de asemenea, dreptul de a vota, dacă cunosc persoana respectivă. Condiția pentru candidați este să-și fi creat o companie, oricare ar fi cifra de afaceri. Scopul este de a evidenția dorința de integrare, muncă și dezvoltare socială a românilor din Belgia.

Despre acest proiect a scris și Știri Diaspora, AICI.

2. -imagine fara descriere- (ziar-dhnet-demetra.PNG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel