Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Flux intens de călători: Aproape 90.000 de persoane au intrat în România, dintre care 11.500 de ucraineni
WhatsApp
Aproape 90.000 de persoane au intrat marți în România, dintre care aproximativ 11.500 au fost ucraineni, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPR). 
Flux intens de călători: Aproape 90.000 de persoane au intrat în România, dintre care 11.500 de ucraineni / (Sursa foto: arhivă proprie)

Aceste cifre reflectă activitatea intensă de la frontierele țării și fluența continuă a călătorilor în și din România.

Conform comunicatului transmis de IGPR către AGERPRES, în cursul zilei de marți, punctele de frontieră din întreaga țară au procesat formalitățile de control pentru aproximativ 210.400 de persoane, cetățeni români și străini, care au folosit în jur de 54.700 de mijloace de transport.

 

Un număr impresionant de 6.018.853 de cetățeni ucraineni au trecut granița în România

 

De la începutul conflictului din Ucraina, începând cu data de 10 februarie 2022, un număr impresionant de 6.018.853 de cetățeni ucraineni au trecut granița în România în căutarea unui refugiu sau în scopuri diverse.

În timpul activităților de control desfășurate în zonele de competență, în punctele de trecere și în "frontiera verde," polițiștii de frontieră au identificat și documentat 50 de fapte ilegale, dintre care 23 au fost infracțiuni și 27 contravenții. Aceste acțiuni au vizat atât cetățeni români, cât și străini, iar valoarea totală a amenzilor contravenționale aplicate s-a ridicat la suma de 44.200 de lei, conform Reuters.

În plus, în urma controalelor, s-au ridicat bunuri în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 45.000 de lei, subliniind angajamentul autorităților în prevenirea activităților ilegale la frontiere.

 

19 cetățeni străini au încercat să intre ilegal în România

 

De asemenea, este demn de menționat că 19 cetățeni străini nu au fost autorizați să intre în țară, deoarece nu îndeplineau condițiile legale prevăzute de legislație. În același timp, nouă cetățeni români nu au fost autorizați să părăsească țara din diverse motive legale.

Aceste statistici arată complexitatea și importanța activității de control la frontierele României, în special în contextul mișcărilor continue de persoane și a evenimentelor internaționale. Poliția de frontieră rămâne vigilentă și determinată să asigure securitatea și ordinea la frontierele țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel