Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproape 16% din populația Ucrainei a fugit din țară de la începutul războiului
WhatsApp
Peste 6,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești, anunță Agenția ONU pentru refugiați. Acest lucru înseamnă că 15,8% din ucraineni au fugit din țară de la începutul războiului.
Peste 97.000 de persoane au intrat sâmbătă în România, dintre care 9.553 de ucraineni

Cel puțin 6,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei rusești, potrivit celor mai recente informații ale Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Asta înseamnă că 15,8% din ucraineni au fugit din țară de la începutul războiului.

În plus, peste opt milioane de persoane, aproape una din cinci din populația Ucrainei de dinainte de război, sunt strămutate în interiorul țării după ce au fost forțate să își părăsească locuințele, anunță Organizația Internațională pentru Migrație, potrivit CNN.

Cei mai mulți refugiați au mers în Polonia care a primit 3,5 milioane de ucraineni. În Moldova și în România au ajuns, în total, aproape un milion de refugiați. Peste 900.000 de ucraineni se află în prezent în Rusia, aproximativ 600.000 sunt în Ungaria și peste 400.000 au ajuns în Slovacia.

ONU: Peste 100 de milioane de oameni, forțați să plece din țara lor

 

Invadarea Ucrainei de către Rusia a crescut pentru prima dată numărul persoanelor dezrădăcinate în întreaga lume la peste 100 de milioane, a avertizat luni ONU, relatează AFP.

''Numărul persoanelor forţate să fugă din cauza conflictelor, violenţei, încălcărilor drepturilor omului şi a persecuţiilor a depăşit pentru prima dată pragul de 100 de milioane, sub efectul războiului din Ucraina şi a altor conflicte mortale'', potrivit unui comunicat al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

''Cifra de 100 de milioane este uluitoare, îngrijorătoare. Este o cifră care nu ar fi trebuit niciodată atinsă'', a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

''Acest lucru trebuie să servească drept semnal de alarmă pentru ca noi să rezolvăm şi să prevenim conflictele distructive, să punem capăt persecuţiilor şi să luptăm împotriva cauzelor profunde care îi obligă pe oameni nevinovaţi să-şi părăsească locuinţele'', a avertizat el.

Situaţia era deja gravă, după cum relevă statisticile UNHCR. La sfârşitul anului 2021, numărul persoanelor strămutate în întreaga lume ajunsese la 90 de milioane din cauza noilor valuri de violenţă sau a conflictelor prelungite în ţări precum Etiopia, Burkina Faso, Myanmar, Nigeria, Afganistan şi Republica Democratică Congo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel