Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anunț îngrijorător: România ar putea ajunge, în martie, la aproape 9.000 de cazuri de infecții COVID pe zi 
WhatsApp
Sistemul medical din România este în alertă, din cauza valului trei al pandemiei de COVID-19.  Experţii se tem că noile infectări vor sufoca spitalele. În acest moment, la nivel naţional, există mai puțin de 1500 de paturi de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID.
pacienti_covid_italia

Autoritățile spun că se caută soluții astfel încât România să nu ajungă la al treilea val de coronavirus. Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică atrag atenția că țara noastră se află pe un trend ascendent al cazurilor de coronavirus, acest lucru având loc la doar două săptămâni de la întoarcerea copiilor în bănci.  

Ministerul Sănătății a cerut unităților medicale să regândească circuitele și să vină cu un nou plan, însă nu se știe când și cum se va putea pune în practică acestă măsură, dacă ne vom confrunta cu al treilea val al epidemiei de coronavirus. Un semnal de alarmă vine și din partea medicilor aflați în linia întâi. Aceștia cer autorităților să regândească strategia și spun că numărul limitat de spitale nu va putea face față numărului uriaș de bolnavi 

INSP: Am putea ajunge la aproape 9.000 de cazuri pe zi

 

Pe baza datelor colectate de la reluarea cursurilor, Institutul Naţional de Sănătate Publică a stabilit trei scenarii de evoluţie a situaţiei epidemiologice:

1. Creştere constantă cu 1% pe zi, ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice în 20 martie

2. Creştere constantă cu 2% pe zi ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice în 20 martie

3. Creştere constantă cu 4% pe zi ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice în 20 martie

INSP precizează însă că scenariile nu constituie modele matematice de evoluţie, ci ipoteze de lucru. „Începând cu data de 17 februarie, se înregistrează o creştere susţinută a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile consecutive, evoluţia îndreptându-se spre scenariul 2”, arată analiza INSP. S-a observant o creştere a numărului de cazuri în rândul grupei de vârstă 0-19 ani. „În perioada următoare este posibil să se observe un impact indirect, datorat faptului că 97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu. Este posibil ca aceste cazuri sa transmită infecţia la persoanele adulte din aceeaşi locuinţă, iar acestea, în funcţie de vârstă şi comorbidităţi, să prezinte forme de boală care să necesite spitalizare”, arată analiza, potrivit Digi24. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel