Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Un șofer român de TIR a ucis un fost sergent al armatei britanice
WhatsApp
Florin Solomon, un șofer român de TIR în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat, luni, după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea unui fost sergent al armatei britanice, veteranul Mark Byrne, în vârstă de 58 de ani, în Greater Manchester, nord-vestul Angliei.
Sursa foto: captură manchestereveningnews.co.uk

Potrivit telegraph.co.uk, tragicul eveniment a avut loc pe 21 ianuarie atunci când Florin a trecut pe culoarea roșie la semafor, în timp ce verifica o comandă Amazon pe telefonul său mobil. Veteranul a murit pe loc, după ce Toyota Corolla pe care o conducea a fost lovită de un Scania HGV. Soția fostului sergent, în vârstă de 56 de ani, a fost rănită grav în accident, dar a supraviețuit.

Florin Solomon a recunoscut fapta în fața judecătorilor, însă inițial anunțase că a trecut semaforul pe culoarea galbenă. De fapt, el nici nu a văzut culoarea semaforului, pentru că era cu ochii în telefon și plasa o comandă pe Amazon. A lovit în plin mașina care intrase pe verde în intersecție. Filmările accidentului arată că din direcția din care venea Solomon semaforul era roșu de cel puțin 8 secunde, iar veteranul condusese într-o manieră perfect legală.

 

„S-a adeverit că prostia și imprudența ta au dus la accident”

 

Anchetatorii au stabilit analizând datele din telefonul lui Florin că el a plasat o comandă pe telefon chiar în momentul accidentului. Avea 49 de km la oră și nu a văzut drumul, fiind cu ochii în telefon.

„Dacă inculpatul s-ar fi concentrat pe drum, coliziunea ar fi fost evitată”, a spus procurorul David Lees.

Soția veteranului a spus că și-a pierdut „sufletul pereche” și că „fiecare zi este un chin”, deoarece suferă în continuare dureri fizice și are coșmaruri.

Judecătorul Graeme Smith i-a spus lui Florin: „S-a adeverit că prostia și imprudența ta au dus la accident”.

Românul a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare și interdicția de a conduce timp de 5 ani și 11 luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel