Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Tânăr român, renegat de părinți și alungat de acasă din cauza orientării sexuale, rămas fără adăpost: „Am dormit pe stradă, într-o parcare“
WhatsApp
Ionuț, un tânăr român de 19 ani, a venit în Anglia acum 18 luni, după ce părinții săi l-au renegat când le-a mărturisit că este gay. 

Un tânăr român fără adăpost, care și-a pierdut locul de muncă în timpul pandemiei de coronavirus, solicită asistență pentru a găsi un loc unde să locuiască. John Ionut Mocanu, în vârstă de 19 ani, și-a pierdut slujba de la un salon de deserturi din Nottingham în luna aprilie. De atunci a dormit în parcări și a făcut apel la bunăvoința străinilor în căutarea unui loc sigur în care să stea.

Adolescentul a venit în Anglia acum 18 luni pentru a începe o nouă viață. Părinții lui l-au dat afară din casa familiei din Iași, România, după ce le- mărturisit că este gay. El a spus că viața în Anglia a fost „mult mai bună, dar nu a fost ușoară”. „Am auzit că unul dintre prietenii mei locuia în Nottingham după câteva luni de când ajunsesem la Londra, așa că m-am mutat acolo”, a spus el pentru inews.co.uk.

„M-am dus din ușă în ușă în baruri, magazine, cafenele și restaurante pentru a cere o slujbă, iar apoi salonul de deserturi m-a angajat. La începutul pandemiei [angajatorul] meu a anunțat că vor rămâne doar cu personal superior, așa că am fost concediat. Când s-a întâmplat asta, am știut că nu-mi voi mai permite să plătesc chirie”, a spus el.

România? NU. „Părinții mei sunt 'cu adevărat homofobi'”

 

„Am fost dat cu totul peste cap. Am petrecut o săptămână dormind pe străzi într-o parcare. Am contactat organizația de caritate pentru persoanele fără adăpost după cea de la persoanele fără adăpost și mi-au oferit niște alimente și mi-au vorbit prin apel video, dar nu au putut face altceva. Am plâns și am plâns pentru că eram într-un șoc atât de mare”, a mai spus tânărul român.

Ionuț s-a întors la Nottingham la începutul lunii octombrie și a folosit aplicația Next Door pentru a ajunge la oameni din zonă pentru ajutor financiar pentru adăpost. El a creat o pagină GoFundMe la începutul lunii septembrie pentru a strânge fonduri pentru un depozit de închiriere, astfel încât să-și poată continua viața în oraș.

Tânărul a spus că întoarcerea în România,  acasă la părinții săi, nu este o opțiune, deoarece aceștia sunt „cu adevărat homofobi”. „Vreau să lucrez și vreau un viitor, așa că încerc să vorbesc cu o facultate din Nottingham, astfel încât să-mi pot continua studiile.Sper că va exista un moment în care această situație teribilă va rămâne în trecut și o să pot râde de asta, dar nu chiar acum. Simt că am trecut prin multe la o vârstă fragedă și vreau șansa de a-mi construi viața înapoi ”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel