Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Șase români au comis furturi în valoare de 160.000 de lire cu metoda "Alarma". Poliția a publicat imaginile cu ei - VIDEO
WhatsApp
Şase români din Anglia au fost condamnaţi la închisoare, după ce au comis zeci de furturi din magazine. Potrivit autorităților, valoarea totală a pagubelor se ridică la peste 160.000 de lire sterline. 
Sursa foto: Facebook/Cheshire Police

Șase români stabiliţi în Oldham, în apropiere de Manchester, au comis cel puţin 81 de furturi în Marea Britanie. Unele dintre jafuri au fost comise inclusiv în magazine din Scoţia, potrivit publicației Oldham Chronicle

Astfel, Nicolae Ilea (36 de ani), Alin Mihai (27 de ani), Florin Costea (51 de ani), Ştefan Florin (31 de ani), Marius Meiosu (25 de ani) şi Gabriel Mocanu (36 de ani), şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare.

Metoda ingenioasă prin care furau din magazine 

 

Potrivit informațiilor din anchetă, furturile au început aprilie 2020. Cei şase români lucrau în echipă, fiecare având un rol bine stabilit. Trei dintre români distrăgeau atenţia angajaților magazinului unde se dădea lovitura astfel încât alarma să fie acţionată în mod intenţionat, iar ceilalţi trei români se strecurau cu produsele furate printre clienţii evacuaţi din magazinul respectiv.

Românii furau mai ales produse de valoare, precum ceasuri, electronice de mici dimensiuni, cartușe de imprimantă, parfumuri sau sticle cu băuturi alcoolice scumpe. Anchetatorii au descoperit modul în care românii acţionau după ce au analizat numeroase înregistrări surprinse de camerele de supraveghere din zona magazinelor unde au fost comise furturile.

Bunuri furate de peste 160.000 de lire

 

În septembrie 2020, Marius Meiosu, Florin Costea şi Gabriel Mocanu au fost primii români reţinuţi în acest caz.

În următoarele două luni, anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii, au recuperat anumite bunuri furate şi au reuşit să-i reţină şi pe ceilalţi trei membri ai grupării.

În timpul perchezițiilor, ofițerii au recuperat o serie de articole furate, inclusiv parfum, alcool, peste 50 de aparate de ras și mii de scutece pentru copii.

Autoritățile au stabilit prejudiciul la peste 160.000 de lire sterline şi i-au pus pe cei şase români sub acuzare. 

VIDEO

Posted by Cheshire Police on Tuesday, April 13, 2021

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel