Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Protestatarii pentru oprirea proiectelor de petrol și gaze au blocat drumurile din Londra: „Vom continua rezistența civilă”
WhatsApp
Activiștii de mediu de la Just Stop Oil au blocat astăzi două drumuri care duc la podul Vauxhall, unul dintre cele mai aglomerate poduri din Londra, provocând haos în capitală pentru a șaptea zi consecutiv.
Foto: Captură video youtube

Aproximativ 25 de protestatari, împărțiți în mai multe grupuri, au blocat rutele la nord și la sud de pod, așezându-se cu bannere și lipindu-se de drumuri.

 

Activiștii de mediu cer guvernului să oprească noile proiecte de petrol și gaze

 

Aceasta urmează protestelor care au avut loc în capitală în fiecare zi începând de sâmbătă, în care Just Stop Oil a blocat drumurile din jurul Pieței Parlamentului, Podului Waterloo și Pieței Trafalgar.

Ultima ședință din săptămâna de acțiune de la Westminster a început astăzi, în jurul orei 10.00, în timp ce ei continuă să ceară guvernului să oprească noile proiecte de petrol și gaze.

Grupul a confirmat că acțiunea de astăzi "pune capăt primei săptămâni de întreruperi continue" - dar că "în săptămânile următoare, întreruperile din capitală se vor intensifica". 

 

143 de persoane au fost arestate în această săptămână

 

Scotland Yard a comunicat zilnic numărul total de arestări efectuate în cursul acestei săptămâni de către "Just Stop Oil" - 32 de arestări au avut loc ieri, fiind suspectate de obstrucționarea intenționată a autostrăzii. 

De asemenea, pe Twitter, Metropolitan Police Events a anunțat că au fost 28 miercuri, 54 marți și 29 duminică, ceea ce înseamnă un total de 143 de persoane în toată săptămâna, înainte de ziua de astăzi.

Just Stop Oil a anunțat cel mai recent protest într-un comunicat de presă de astăzi, care o citează pe Grace lally, 43 de ani, mamă a doi copii și educatoare din Hastings, East Sussex.

 

 

„Tot mai multe părți ale lumii devin nelocuibile din cauza incendiilor, secetelor și inundațiilor”

 

Ea a declarat: "Nu ne confruntăm doar cu un colaps climatic - pe măsură ce tot mai multe părți ale lumii devin nelocuibile din cauza incendiilor, secetelor și inundațiilor și tot mai multe recolte eșuează, atunci ne confruntăm de fapt cu un colaps social.

Odată ce ne confruntăm cu adevărat cu această realitate, cum ne vom putea continua viața în mod normal? Cunoaștem cu toții știința și faptele, așa că liderii noștri care nu fac nimic pentru a renunța la combustibilii fosili sunt fie proști, fie psihopați.

Oricum ar fi, nu sunt pregătit să îi las să ne conducă pe o prăpastie fără să lupte. Suntem nonviolenți, dar trebuie să folosim toate mijloacele care ne stau în putere - proteste, greve, ocupații - pentru a încerca să oprim companiile de combustibili fosili și apărătorii lor politici să distrugă tot ceea ce iubim.”

 

Protestatarii nu dau înapoi: „Sunt într-o poziție în care pot acționa, așa că fac acest lucru”

 

Și Phil Snider, 37 de ani, un șofer de curierat din Southampton, a declarat: "Acționez pentru că am analizat datele științifice, am citit citatele lui Sir David King și ale ONU și am fost îngrozit. Fac acest lucru pentru că eu cred că noi toți ar trebui să facem tot ce putem.

Sunt într-o poziție în care pot acționa, așa că fac acest lucru. Mi-e silă să văd dezastrele climatice în ziar - oameni care suferă în țări care nu au contribuit la această catastrofă în același mod în care au făcut-o țările bogate.

Guvernul trebuie să se controleze și să oprească orice nouă producție de petrol, să taxeze bogații și corporațiile care au provocat acest dezastru și să meargă cu toată forța în direcția energiei verzi.”, conform Daily Mail.

 

„Perturbările vor crește până când guvernul va pune capăt petrolului și gazelor”

 

Un purtător de cuvânt al Just Stop Oil a declarat: „Vom continua rezistența civilă pentru că este ceea ce trebuie să facem atunci când ne confruntăm cu un guvern nociv.

În săptămânile următoare, perturbările din capitală vor crește până când guvernul va face o declarație pentru a 'pune capăt petrolului și gazelor noi.

Începerea procesului de reducere a producției de combustibili fosili în această țară nu este o știință a rachetelor, nu este o operație pe creier. Guvernul aruncă apă pe focul care ne distruge singura noastră casă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel