Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie, lovită de o furtună violentă. 3 oameni au murit și sute de mii au rămas fără curent electric
WhatsApp
Marea Britanie este afectată în acest weekend de furtuna Arwen, care a generat în anumite regiuni ale ţării vânturi ce ating viteze de aproape 160 de kilometri pe oră.  

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, iar peste 100.000 de oameni au rămas mai bine de 24 de ore fără curent electric în locuințe. Britanicii nu scapă de vremea rea până luni, 29 noiembrie, au anunțat meteorologii. De asemenea, mai multe clădiri au fost avariate şi numeroşi copaci au fost doborâţi din cauza acestor vânturi deosebit de puternice, acest lucru ducând și la blocarea mai multor drumuri.

Totodată, circulația feroviară a fost întreruptă între orașele Edinburgh și Glasgow, iar pe o autostradă din nordul Angliei peste o sută de camioane au rămas blocate pentru o bună bucată de timp în zăpadă. De cealaltă parte, în Scoția, zeci de mii de oameni au raportat întreruperea alimentarii cu energie electrică, după ce mai multe cabluri s-au rupt, afectând sute de persoane din țară.

 

Mai multe coduri portocalii şi galbene rămân încă în vigoare

 

Deşi codul roşu de furtună a expirat în primele ore ale dimineţii de sâmbătă, meteorologii avertizează că mai multe coduri portocalii şi galbene rămân încă în vigoare, iar multe regiuni ale ţării vor fi afectate de vânturi deosebit de puternice.

Britanicii au fost sfătuiţi să se deplaseze în afara locuinţelor doar dacă este absolut necesar. De asemenea, specialiștii de la Met Office au spus că vânturile care au bătut în noaptea de vineri spre sâmbătă au fost "devastatoare" şi că au afectat "regiuni întinse din Marea Britanie".

În Irlanda de Nord, un bărbat a fost ucis după ce automobilul său a fost lovit de un copac care s-a prăbuşit în comitatul Antrim.

Mai multe drumuri au fost închise după prăbuşirea unor crengi şi trunchiuri de copaci pe carosabil în cele mai afectate regiuni din Scoţia, iar trenurile companiei feroviare LNER care circulau la nord de Newcastle au fost oprite din cauza vânturilor puternice, ploilor abundente şi ninsorilor care au început să cadă vineri după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel