Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia a redus consumul de plastic cu 97%. Cumpărătorii achiziționează doar trei pungi pe an de când au fost introduse taxele
WhatsApp
Taxele pe pungile din plastic de unică folosință au redus utilizarea acestora cu un procent uimitor de 97% din 2014, arată statisticile. Iar anul trecut s-a înregistrat o scădere deosebit de dramatică, când taxa de 5p a crescut la 10p în mai 2021.
Anglia a redus consumul de plastic cu 97%. Cumpărătorii achiziționează doar trei pungi pe an de când au fost introduse taxele / Foto: Unsplash

Introdusă pentru prima dată în marile magazine de vânzare, în octombrie 2015, toate întreprinderile sunt acum obligate să taxeze clienții pentru pungile de transport din plastic de unică folosință.

Numărul utilizat a scăzut cu peste 20%, de la 627 de milioane în 2019-2020 la 496 de milioane în 2021-2022, arată datele Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra).

Principalele supermarketuri din Anglia - Asda, Marks & Spencer, Morrisons, Sainsbury's, The Co-operative Group, Tesco și Waitrose - au vândut 197 de milioane de pungi din plastic de unică folosință în 2021-2022, față de 271 de milioane vândute în 2019-2020 - o reducere de 27 la sută.

 

Anglia a redus consumul de plastic cu 97%

 

Aceasta a fost, de asemenea, o reducere de 97% față de cele 7,64 miliarde de pungi de unică folosință distribuite în Anglia de către principalii retaileri în 2014, arată cifrele organizației caritabile Waste and Resources Action Programme (Wrap).

De asemenea, Defra a dezvăluit că o persoană din Anglia cumpără acum în medie aproximativ trei pungi de unică folosință în fiecare an de la principalele supermarketuri, față de aproximativ 140 în 2014.

Daily Mail a fost unul din principalii susținători ai acestei inițiative, iar Ministrul Mediului, Steve Double, a lăudat "sprijinul superb" pentru această campanie, spunând:

"Oamenii sunt conștienți de pericolele pe care le reprezintă plasticul - este distructiv pentru viața noastră sălbatică și ne distruge orașele, plajele și zonele rurale. Taxa pentru pungi de transport - un lucru pentru care Mail a demonstrat de mult timp un sprijin extraordinar - a avut un real succes în reducerea consumului de plastic și i-a făcut pe oameni să se gândească de două ori înainte de a face cumpărături.”

 

„Ne-am angajat să schimbăm definitiv situația în ceea ce privește plasticul”

 

„Mai sunt încă multe de făcut. Prin intermediul taxei pe ambalajele din plastic și a sistemului de returnare a depozitelor pentru recipientele de băuturi, care este lider mondial, ne-am angajat să schimbăm definitiv situația în ceea ce privește plasticul.”, a mai spus Ministrul Mediului, conform Daily Mail.

În datele din 2021-2022, 42% dintre comercianții cu amănuntul au raportat, de asemenea, modul în care au ales să doneze veniturile obținute din taxă, oferind un total de 10 milioane de lire sterline pentru cauze bune.

Adam Herriott, de la Wrap, a declarat: "Suntem acum la un punct în care se schimbă valul. Astăzi, aproape 5.000 de magazine din întreaga țară au colecții în fața magazinului, unde oamenii își pot lăsa pungile odată ajunse la finalul vieții lor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel