Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Analist politic de la Bruxelles, avertisment dur: "Dacă nu reușește în Ucraina, Rusia va continua către granița cu România"
WhatsApp
Analistul politic Gilbert Doctorow evidențiază manipularea opiniei publice, care propagă un rezultat pro-occidental, și atrage atenția Occidentului să acorde mai multă importanță Rusiei care, dacă nu va obține ceea ce își propune în Ucraina, ar putea continua avansarea "prin Odesa până în Transnistria și la granița cu România, moment în care nimeni nu va mai avea nevoie de un tratat de pace". 

Gilbert Doctorow, un analist politic independent stabilit la Bruxelles, Belgia, unde se află sediul NATO, a cerut țărilor europene să acorde mai multă atenție la ceea ce spun rușii și mai puțin la discuțiile care vin de la Washington despre rezultatul războiului din Ucraina.

Într-o analiză evaluativă a unui articol despre Ucraina publicat de John Mearsheimer în revista Foreign Affairs (FA), Doctorow evidențiază manipularea opiniei de către sectoare care propagă un rezultat pro-occidental al confruntării ruso-ucrainene.

În articol, Doctorow subliniază că este meritul lui Mearsheimer că avertizează asupra modului în care conflictul din Ucraina ar putea scăpa ușor de sub control și să degenereze într-un război nuclear. 

Gilbert Doctorow, analist politic de la Bruxelles, avertisment cu privire la Rusia

 

"Echipa de consilieri neexperimentați și ignoranți a Casei Albe trebuie să fie scuturată din atitudinea lor și orice articol publicat în Foreign Affairs le va atrage neapărat atenția, în timp ce un articol publicat în Antiwar, de exemplu, va fi ars înainte de a fi citit“, adaugă analistul din Bruxelles într-un articol pe site-ul său.

Cu toate acestea, acest lucru nu îl scutește pe Mearsheimer de a se baza pe aceleași surse de informații înguste și distorsionate folosite de principalele mass-media și de academicieni, ignorând în același timp alte surse de informații care ar da o mai mare profunzime analizei sale și, eventual, i-ar schimba substanțial concluziile, a spus el.

Pentru a fi explicit, el a subliniat: "Cred că a ascultat prea atent previziunile roz ale Washingtonului și Kievului cu privire la o contraofensivă care va duce la un impas, eventual la o înfrângere rusă, și nu ascultă informațiile rusești privind progresul campaniei lor".

Avansul rusesc, a subliniat el, este doar ușor încetinit de devierea trupelor în regiunea Kherson pentru a opri din fașă atacul ucrainean bine mediatizat. Ultimele vești sunt că rușii se apropie de bastioanele strategice Slaviansk și Kramatorsk, leagănul mișcării de independență din Donbas în 2014.

„Dacă Ucraina nu cedează, continuă înaintarea către granița cu România și Transnistria“

 

Prin cucerirea acestor orașe din regiunea centrală, ei au tăiat aprovizionarea cu arme a pozițiilor ucrainene mai fortificate din afara orașului Donețk, care au bombardat cartierele rezidențiale și au ucis zilnic civili în ultimii opt ani. Acest lucru explică de ce au invadat și distrus în cele din urmă pozițiile ucrainene din orașul Peski, la doar doi kilometri de capitala RPD, săptămâna trecută, a declarat Doctorow.

Presa occidentală nu a raportat capturarea lui Peski, la fel cum nu a fost raportată niciodată natura de crimă de război a activității lor, concentrată asupra țintelor civile, încălcând convențiile internaționale privind desfășurarea războiului, a remarcat el.

Doctorow spune că ultimul obiectiv al rușilor, așa cum a fost anunțat în principalele lor talk-show-uri televizate, este de a finaliza eliberarea Donbasului până la sfârșitul anului. „După aceea, dacă nu va exista o capitulare ucraineană, probabil că se va continua înaintarea prin Odesa până în Transnistria și la granița cu România, moment în care nimeni nu va mai avea nevoie de un tratat de pace“, conchide Doctrow. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel