Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadorul României la Roma, discuţii cu miniştrii italienii despre muncitorii agricoli români. Cum le vor fi apărate drepturile
WhatsApp
Ambasada României în Republica Italiană a făcut câteva precizări privind situaţia muncitorilor agricoli români din peninsulă după ce ambasadorul George Bologan s-a întâlnit cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare şi forestiere, Teresa Bellanova. Întâlnirea a avut loc la solicitarea părţii italiene, în spiritul consultărilor constante între Ambasadă şi instituţiile italiene.
Franța. Folosirea pesticidelor pentru sfeclă de zahăr a fost interzisă de o decizie a unei instanțe a Uniunii Europene / FOTO GENERIC

Şeful misiunii diplomatice a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezenţa lucrătorilor români pe piaţa agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităţilor competente române, se arată în comunicatul transmis de instituţie.

Totodată, a semnalat importanţa aplicării corecte şi complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de Covid-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă şi a căror aplicare aduce beneficii tuturor părţilor implicate, potrivit aceleiaşi surse.

Ambasadorul George Bologan a subliniat, de asemenea, implicarea constantă a Ambasadei României la Roma pentru a asigura respectarea drepturilor contractuale ale tuturor lucrătorilor români care se află în Italia, garantându-se astfel condiţii de siguranţă la locul de muncă, cu atât mai importante, având în vedere riscurile cauzate de noul Coronavirus.

Diplomatul român a invitat autorităţile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forţa de muncă română prezentă în Italia, ţinând cont că există cetăţeni români care se află deja în Peninsulă şi care au fost afectaţi de restrângerea activităţii economice, în contextul Covid-19.

Ministrul italian pentru politici agricole, alimentare şi forestiere, Teresa Bellanova, a transmis asigurări din partea autorităţilor italiene privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români, subliniind totodată aprecierea pentru contribuţia fundamentală a acestora la piaţa agricolă italiană.

Ambasada României în Republica Italiană a dat asigurări că are în permanenţă în atenţie problematica lucrătorilor români din Italia şi, alături de autorităţile italiene competente, întreprinde demersuri pentru respectarea drepturilor şi protejarea statutului acestora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel